Ugrás a tartalomra

Az olimpia alatt kódolatlanul fogható az m1

m1 logoKódolatlanul foghatók az m1 olimpiai műsorszámai Európában a londoni ötkarikás játékok ideje alatt az MTVA műholdas terjesztési rendszerében, az Eutelsat 9A műholdon - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-t kedden.

"Az egyéni műholdvevővel rendelkező nézők így az m2, Duna és Duna World, továbbá a Magyar Rádió műsorai mellett élvezhetik az m1 olimpiai műsorait is, és szurkolhatnak a magyar sportolóknak" - olvasható a közleményben.

Mint írják, azon egyéni műholdvevővel rendelkező nézőknek, akiknek az m1 már be van hangolva, de eddig nem tudták nézni, mert a készülék "kódolt adás" vagy hasonló hibaüzenetet írt ki, nincs teendőjük, elegendő az m1 programhelyére kapcsolniuk a készülék távirányítójával.

Azoknak a nézőknek, akiknek a műholdvevőjén az m1 nincs behangolva, elég újrahangolniuk az MTVA által használt frekvenciát, ahol az m2, a Duna, a Duna World és a Magyar Rádió adásai mellett meg fog jelenni az m1 is.

A kábeltelevíziós vagy műholdas előfizetéssel rendelkezőknek nincs teendőjük, Magyarországon kívül az adott műsorterjesztőtől függ, hogy az m1 elérhető lesz-e és melyik előfizetéses csomagban, Magyarország területén pedig minden szolgáltató továbbítja azt.

A közlés szerint a behangolás bármikor elvégezhető és nem érinti a meglévő csatornák vételét. A kódolatlan adás július 27-én az esti óráktól az olimpia záróünnepségéig lesz nézhető. Kivételt képeznek a Forma-1 közvetítései, amelyek továbbra is kódoltak lesznek.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott