Ugrás a tartalomra

Az ónos eső miatti kimaradásokat követően helyreállt a UPC szolgáltatása, az AH-é még nem

TV setMindenhol zavartalanul működnek a UPC szolgáltatásai, az Antenna Hungáriánál azonban továbbra sem állt helyre az ónos eső miatt a tévészolgáltatás, a mobilszolgáltatások egy kivétellel zavartalanul működnek.

Szűcs László, a UPC Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-nek csütörtökön elmondta: a hibák elhárítása befejeződött. Korábban a cég szolgáltatása a rendkívüli időjárás okozta áramkimaradás miatt Gödöllőn, Monoron, Üllőn, Kistarcsán, Kerepesen és Mogyoródon állt le.

Ezzel szemben Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére arról tájékoztatott, hogy az AH és az érintett szakszolgálatok, áramszolgáltatók továbbra is közösen dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. Kimaradás van a Gerecse és a Nagy-Hideg-hegy körzetében a MinDig TV és MinDig TV Extra adásában. A Nagy-Hideg-hegyen az áramszolgáltatás leállása okozza a tévéadás kimaradását. A Gerecse térségében az ónos eső miatt a fák tömegével dőltek ki, itt a cég telephelyét sem lehetett megközelíteni, ez nehezítette a javítási munkálatokat - tette hozzá.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága csütörtökön délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szolgáltatásaik zavartalanul működnek, az áramellátást, ahol szükséges továbbra is pótolják.

A Vodafone szolgáltatása a Gerecse térségében egy kisebb területen még mindig akadozhat - tájékoztatta a mobilszolgáltató sajtóosztálya az MTI-t. Az időjárási viszonyok csütörtökre javultak, így abban bíznak, hogy a nagyobb gépekkel már jobban hozzá lehet férni a bázisállomásokhoz. Ahol áramkimaradás van, ott dízel aggregátorokkal biztosítják a Vodafone bázisállomásainak működését.

A Telenor mobilszolgáltatásában nincs fennakadás.

Frissítés:

Gerecse körzetében a Szakhatóságok aktív közreműködésével az extrém időjárási körülmények ellenére kora délutánra sikerült biztosítani a telephely megközelítését és helyreállítani az Antenna Hungária Zrt. műsorterjesztési (MinDig TV és MinDig TV Extra tévécsatornák, valamint Kossuth URH rádió), valamint távközlési szolgáltatásait.
Gerecse körzet kisteljesítményű átjátszóadói (Bakonyszentlászló / Veszprémvarsány, Dorog, Perőcsény / Kemence) is zavartalanul működnek.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott