Ugrás a tartalomra

Az Országgyűlés elfogadta az NMHH és az MTVA jövő évi költségvetését

MTVA logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövőre 35,3 milliárd forintból gazdálkodhat, míg a hatóság médiatanácsa 452,5 millió forintból, és a testület további 1,1 milliárd forintot kezel. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) költségvetése 2017-ben 79,9 milliárd forint lesz.

Az Országgyűlés kedden 130 igen és 61 nem szavazattal fogadta el az NMHH jövő évi költségvetését, amelyet a költségvetési bizottság terjesztett a parlament elé.

Az MTVA közszolgálati hozzájárulásként 70,1 milliárd forintba részesül, amely kereskedelmi és vagyongazdálkodási tevékenységéből további 8,7 milliárd forinttal számol. Kiadásai között 70,6 milliárd forint a médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenység, amelyen belül személyi kiadásokra 14,3 milliárd forintot, míg dologiakra 51,5 milliárdot költhet az MTVA.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. 1,7 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre. A rádiók és televíziós műsorok támogatását célzó Magyar Média Mecenatúra programra is változatlanul 3,1 milliárd forint fordítható.

Az NMHH büdzséje bő 3 milliárd forinttal emelkedik a 2016-oshoz képest. A bevételi oldalon a közhatalmi bevételekből 26,6 milliárd forint, ezen belül a frekvenciadíjakból 21,3 milliárd forint bevételt tartalmaz a jogszabály, míg működési bevételből 6,4 milliárd forintot terveznek. A kiadási előirányzatok közül az egyéb működési célú kiadások teszik ki a legnagyobb, 10,6 milliárdos összeget, beruházásra 4,9, személyi juttatásokra 6,9 milliárd forintot terveztek.

A médiatanács 452,5 millió forintból gazdálkodhat 2017-ben, ebből 279 millió forint működési bevétel, 174 millió pedig államháztartáson belülről érkező működési célú támogatás. A kiadási oldalon főként dologi kiadások és személyi juttatások szerepelnek a javaslat szerint.

A médiatanács kezelésében lévő előirányzatokra 1,1 milliárd forintos büdzsét terveztek, a bevételi és a kiadási oldalon ennek jelentős része, 963 millió forint médiaszolgáltatási díjként szerepel.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott