Ugrás a tartalomra

Az RCS-RDS szerint érvényes szerződésük van az RTL Klub sugárzására

DIGI logoAz RTL Klub televízió műsorainak az illetéktelen továbbjátszásáért megbüntetett RCS-RDS romániai kábeltelevíziós társaság azt állítja, hogy 2014-ig érvényes szerződése van az RTL Klubbal a műsoroknak a magyarországi és határon túli magyar lakta területeken való közvetítésére.

A romániai kábeltársaság a Mediafax hírügynökségnek eljuttatott közleményében azt állítja, hogy 2009 szeptember 29. óta olyan egyszerűsített szerződéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy 2011 január elseje és 2014 december 31. között közvetítse az RTL Klub műsorait Magyarországon, és a Magyarországgal szomszédos országok magyar lakta területein.

"Továbbra is közvetítjük az RTL Klub műsorait a hálózatainkban annak a szerződésnek az alapján, amelyet ugyanúgy lehet felbontani, ahogy azt megkötöttük: a felek egyetértésével" - áll a romániai kábeltársaság közleményében. A társaság rosszhiszeműséget sejt az RTL Klub televíziónak a román Országos Audiovizuális Tanácshoz (CNA) benyújtott panasza mögött. "A rosszindulatú panasz a felek közötti szerződés megsértését jelenti, és biztosak vagyunk benne, hogy a nézők nem értékelik az efféle gyakorlatot" - olvasható az RCS-RDS közleményében. A kábelszolgáltató  - mint a közleményből kiderül - álláspontját közölte a román médiahatósággal is, a CNA  azonban azt javasolta, hogy bíróságon próbálja tisztázni az RTL Klubbal kötött szerződéssel kapcsolatos nézetkülönbségeket.

A román médiahatóság csütörtökön a második bírságot rótta ki az RCS-RDS kábelszolgáltatóra azóta, hogy a Magyar RTL Televízió Zrt. március huszadikán műsorai illetéktelen továbbjátszása miatt tett panaszt tett a kábeltársaság ellen.

Az RCS-RDS távközlési vállalat - a cég honlapján közzétett adatok szerint - piacvezető Romániában a műholdas, illetve kábeles televíziós műsorszórók és internetszolgáltatók között, ugyanakkor fontos szereplő a vezetékes és mobil telefonszolgáltatások piacán. A Romániával szomszédos országokban, valamint Olaszországban és Spanyolországban is jelen lévő cégcsoport többségi tulajdonosa Teszári Zoltán nagyváradi üzletember.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott