Ugrás a tartalomra

Az RTL Csoport 7 magyar kábelcsatornát vásárol

RTL Klub logoAz RTL Csoport, Európa vezető médiavállalata, a mai napon bejelentette, hogy megvásárolja a Magyarországon piacvezető kereskedelmi csatorna, az RTL Klub részvényeinek 31 százalékát, valamint 7 kábelcsatorna – a Cool, Film+, Film+2, Reflektor, Prizma, Sorozat+, Muzsika TV - tulajdonrészének 100%-át.
 
A megvásárolt csatorna-portfolió az egyik legjelentősebb magyar nyelven sugárzó kábelcsatorna család, amely a legnézettebb kábelcsatornák közül kettőt - a Film+-t és a Cool-t is – tartalmazza. A tranzakcióhoz még szükséges a média- és a versenyhatóság jóváhagyása.
 
Andreas Rudas, az RTL Csoport Közép-és Kelet Európai régiójáért felelős elnökhelyettese a következőt nyilatkozta: „Ez a tranzakció lehetőséget biztosít az RTL Group számára, hogy alkalmazza a más európai országokban már jól bevált stratégiáját a magyar piacon.  Irányításunk alá vonjuk zászlóshajónkat, az RTL Klubot és a kábelcsatornákkal együtt komplett csatornacsaládot építünk fel. A folyamatosan szegmentálódó magyar televíziós piacon ennek számunkra kiemelkedő jelentősége van annak érdekében, hogy továbbra is Magyarország piacvezető televíziós vállalata maradhassunk. Az RTL Csoport tovább folytatja magyarországi együttműködését az IKO cégekkel olyan nagy jelentőségű területeken, mint például a műsorgyártás, valamint Rákosi Tamás továbbra is tagja marad a Magyar RTL Zrt. Igazgatóságának.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott