Ugrás a tartalomra

Befejeződött a digitális átállás

Digitális Átállás logoCsütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földi terjesztésű adásainak közvetítését, ezzel lezárult az országos digitális átállás második üteme.

A digitális átállás érintettjei, akik kizárólag ezeket az adásokat fogták, az elmúlt hónapban folyamatosan látták képernyőjükön a digitális átállás logóját, az átállás időpontjára figyelmeztető üzenetet és az ingyenesen hívható zöldszám elérhetőségét. Akik a megadott határidőig nem álltak át a digitális adások vételére, azok a megszokott csatornák helyén még három napig a következő üzenetet olvashatják:

„Kedves Nézőnk!
Az Ön által eddig nézett analóg tévéadás közvetítése 2013. október 31-én megszűnt. Az M1/TV2 /RTL Klub műsorát továbbra is előfizetési díj nélkül tudja nézni a megfelelő digitális vételi eszközökkel (jelátalakító {set-top-box} vagy digitális vételre alkalmas televízió, antenna) immár digitálisan, jobb kép- és hangminőségben. Álljon át Ön is a digitális vételre! Ha segítségre, információra van szüksége, hívja a 06 80 38 39 40-es ingyenes zöld számot! További információ: digitalisatallas.hu ”


A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a második ütem területén minden, az általa felmért és támogatásra jogosult háztartásban határidőre beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket, vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést. A második ütem területén élők ugyanakkor továbbra is jelezhetik támogatási igényüket, és az átállás után még egy hónapig, november 30-ig kérhetik a digitális vételi eszközök telepítését.

Az NMHH továbbra is mindenkinek segít az átállásban; folyamatosan bírálja el a kérelmeket, és a jogosultak háztartásaiban az analóg lekapcsolás után a második ütem területén is folytatja a beszereléseket.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott