Ugrás a tartalomra

Bírságolt az NMHH Médiatanácsa sok bűnügyi hír és túl hangos reklámok miatt

NMHH Médiatanács logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa bírságot szabott ki a TV2-re sok bűnügyi hír és az M2-re túl hangos reklámok miatt.

A TV2 a Tények hírműsorának tavalyi hírfolyamában 0,6 százalékkal – 137 perccel – túllépte a bulvárbűnügyi hírek maximális arányára a médiatörvényben éves átlagban előírt húsz százalékos küszöböt, ezért a televíziócsatorna médiaszolgáltatójára a Médiatanács 1,37 millió forintos bírságot szabott ki. A médiatörvény ugyanis rögzíti, hogy a demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló, bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás aránya az úgynevezett jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatóknál a hírműsorszám időtartamának húsz százalékánál éves átlagban nem lehet nagyobb.

A Médiatanács az M2 médiaszolgáltatójára 350 ezer forintos bírságot szabott ki a reklámhangerősségi előírások megsértése miatt egy júniusi adásnap vizsgálata alapján, amely hét alkalommal regisztrált túl hangos hirdetéseket a környező műsorszámokhoz képest.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott