Ugrás a tartalomra

Bővülhet a MinDig TV Extra kínálata

MinDig TV Extra logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az Antenna Hungária Csoport aláírták a digitális földfelszíni televízió- és rádióműsor-szóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó hatósági szerződések módosítását.

Július 19-én Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke valamint az Antenna Hungária Csoport vezetői aláírták a digitális földfelszíni televízió- és rádióműsor-szóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó, 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződések módosítását.

A változtatás több célt is szolgál: elősegíti a digitális átállás folyamatát, javítja a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkíti a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, mely magasabb színvonalú szolgáltatás lehetőségét biztosítja az ügyfelek számára.

A digitális földfelszíni televíziós hálózatok kiépítésének ütemezése kapcsán, az Antenna Hungária korábbi szerződésben foglaltakon túl további fejlesztéseket vállalt.

A megállapodás az AH Csoport számára megteremti az alapját a digitális földfelszíni szolgáltatások továbbfejlesztésének azáltal, hogy az eddig DVB-H sugárzásra használt ’B’ jelű multiplexet a cég ezentúl felhasználhatja DVB-T célra, tovább bővítheti a műsor kínálatát.

A két fél megállapodott továbbá arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása kapcsán annak érdekében, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott