Ugrás a tartalomra

ConnectMedia, az Antenna Hungária új digitális médiaszolgáltatása

ConnectMedia logoAz Antenna Hungária ConnectMedia márkanéven vezeti be a piacra új üzleti digitális médiaszolgáltatásait. Első lépésként az AH a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazásával elindította nagy kapacitású, internetes tartalomtovábbító hálózatát. A tesztüzem során kiemelkedő siker volt a foci EB és az olimpiai játékok webes nagyfelbontású közvetítése, amely minőségével és stabilitásával kivívta a felhasználók és a piaci szereplők elismerését is. Az Antenna Hungária MinDig TV mobil alkalmazása a következő hetekben kibővül a négy közszolgálati televízió- és három rádiócsatorna, valamint az euronews hírcsatorna élő adásával. Az applikáció ingyenesen lesz letölthető Android, iOS Windows Phone és Windows8 készülékekre és előfizetési díj nélkül lesznek hozzáférhetőek az élő műsorok.

A klasszikus lineáris műsorterjesztésen túl az elmúlt években egyre inkább terjednek azok a szolgáltatások is, amelyek az audiovizuális tartalomfogyasztást igény szerinti időben - on-demand - és különböző eszközökön - multi-screen - teszik lehetővé. Az Antenna Hungária és anyavállalata, a TDF is elindította azokat a fejlesztéseket, amelyek képessé teszik az új digitális médiaterjesztési igények kiszolgálására.

Az Antenna Hungária ConnectMedia márkanéven vezeti be a piacra új üzleti digitális médiaszolgáltatásait, az új B2B márka honlapja a connectmedia.hu címen érhető el.

Élenjáró technológiai háttér, nagy kapacitású hálózat

Első lépésként az AH elindította a CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatát 100 Gbit/sec kapacitással, mely biztosítja, hogy a világ bármely pontjára eljuttasson akár élő video- és hanganyagokat, kiváló minőségben. A felhasználási lehetőségek az élő hangközvetítéstől a mozgóképsugárzáson át, akár zártláncú videokonferenciáig igen sok területre kiterjednek. Előnye főként nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások – leginkább videotartalmak továbbítása - esetén szembetűnő.


A streaming technológia biztosítja a médiatartalom folyamatos, akadásmentes lejátszását a nyílt interneten. A szolgáltatást az AH magas szintű rendelkezésre állási és biztonsági paraméterekkel nyújtja, a szerverek magyarországi adatközpontokban helyezkednek el és közvetlenül csatlakoznak a társ internetszolgáltatók hálózataihoz, valamint a Budapesti Adatkicserélő Központhoz (BiX). Ez a műszaki háttér, a földrajzi közelség biztosítja tartalomtovábbítási szolgáltatásunk kiváló minőségét a közép- és kelet-európai régióban.

A legmodernebb adaptív streaming technológia alkalmazásának köszönhetően a végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhetik kedvenc tartalmaikat a legjobb minőségben. A rendszer a felhasználó internetkapcsolatának sávszélességét automatikusan ellenőrzi és ez alapján a lehető legoptimálisabb minőséget kínálja a néző felé.


Tapasztalt szakembereinknek és eszközparkunknak köszönhetően a műsorjeleket akár internetes közvetítéshez megfelelő formátumban is elő tudjuk készíteni (encoding, transcoding), a tartalomtulajdonosok számára kiemelt fontosságú tartalomvédelmi megoldást alkalmazunk (Digital Rights Management – DRM), illetve adott földrajzi területre szűkített szolgáltatások nyújtására is képesek vagyunk. Árazási modellünkben igyekszünk ügyfeleink kereskedelmi modelljeihez is alkalmazkodni, amikor részben a rugalmas felhasználás és nem csak előre lekötött sávszélességek vagy felhasználószám korlátozások alapján kerültek a díjcsomagok kialakításra. Ez egyrészt csökkenti megbízóink számára a piacra lépési korlátokat, másrészt sokkal dinamikusabban lehetővé teszi a várhatóan növekedő felhasználó igények kiszolgálását.

Folyamatosan bővülő megrendelés-állomány, új alkalmazások

Már a tesztüzem során kiemelkedő sikert értünk el a foci EB webes és az olimpiai játékok webes nagyfelbontású és 3D közvetítésével, amely kiváló minőségével és stabilitásával kivívta a felhasználók és a piaci szereplők elismerését is. Az olimpia 17 napja alatt összesen 135 000 néző kapcsolódott be a weben valamelyik szám közvetítésébe. A legnézettebb sportesemény a Magyarország-Izland kézilabda-mérkőzés volt, ezt a közvetítést egyszerre közel 30 000 néző követte a weben, amely másodpercenként 35 Gbps sávszélességet igényelt.


A sikeres olimpiai közvetítést követően az AH és az MTVA együttműködése immáron kiterjed a Magyar Rádió Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó, illetve nemzetiségi és parlamenti programjainak, a Duna World közszolgálati televízió-csatorna (dunaworld.hu), valamint „A Dal” című hatrészes show-műsor élő webes közvetítésére.


A közeljövőben a ConnectMedia szolgáltatás megrendelés-állománya további kereskedelmi partnerekkel bővül.

Az Antenna Hungária MinDig TV mobil alkalmazása a következő hetekben kibővül a négy közszolgálati televízió- és három rádiócsatorna, valamint az euronews hírcsatorna élő adásaival. Az applikáció ingyenesen lesz letölthető Android, iOS, Windows Phone és Windows8 készülékekre és előfizetési díj nélkül lesznek hozzáférhetőek az élő műsorok. Az alkalmazás keretében a csatornák megfelelő formátumú előkészítését és menedzsmentjét, valamint saját tartalomtovábbító hálózatán keresztül a programok streamingjét az Antenna Hungária teljes körűen végzi.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott