Ugrás a tartalomra

Csak értetlenkedés van az RTL Klub online terjesztése kapcsán

Kikerül a DIGI Online kínálatából az RTL Klub, mindenki értetlen, félremagyaráz, pedig tökéletesen tiszta a kép.

 

Megy ám a puffogás, belekeverve a politikától kezdve mindent, hogy miért is kerül ki a DIGI Online kínálatából az RTL Klub adása. Tehát, egy neves print hetilap online cikkéből ered a fesztiválozás, pedig semmi értelme. A DIGI tényszerűen közölte, hogy a DIGI Online elnevezésű OTT szolgáltatásából kikerül az RTL Klub műsora. Ez ideáig korrekt, tényszerű és hiteles, ezt követően kezdődött az értetlenek fesztiválja. Mert hogy már az RTL válaszát sem sikerült megérteni (tucatnyi médium hozta le az információt, gondolkodás/értelmezés nélkül), hiszen "nem vagyunk képben", pedig ez (lenne) a munkánk... Bő másfél hónapot kell csak visszanyúlnunk, nem volt az olyan régen, aki erre a szakterületre specializálódott "újságíró", és ilyen rövid időintervallumra nem tud visszaemlékezni, az válasszon valami más szakmát, nem szégyen a becsületes kétkezi munka, például az árokásás...

 

Tehát, június elején közölte az M-RTL Zrt., hogy változnak az RTL Klub terjesztési feltételei (a linket a teljes közleményhez lsd alább), melynek esetünkben ez volt a legfontosabb bekezdése: "A disztribúciós partnereknek kínált tartalom a közeljövőben egy különleges szolgáltatással egészül még ki, ez az RTL Most prémium változata, az RTL Most+, amellyel a telekommunikációs cégek és kábelszolgáltatók tudják kínálatukat a modern tartalomfogyasztás igényei szerint bővíteni. Ez a termék mind tartalmában, mind funkcióiban egy továbbfejlesztett verziója a piac kiemelten népszerű AVOD szolgáltatásának,  az RTL Most-nak."

 

Az, hogy nem lesz elérhető az RTL Klub a DIGI Online szolgáltatás kínálatában, az nem azért van, mert a DIGI ezzel akarja szívatni az előfizetőit (mint ahogy sokan bűnbaknak próbálják meg beállítani ezzel kapcsolatban), hanem mert az RTL úgy döntött, hogy online módon a kiemelt tartalmait az RTL Most és RTL Most+ szolgáltatások keretén belül kívánja terjeszteni. És nem, nem arról folynak a tárgyalások (már ha folynak egyáltalán, hiszen mint tudjuk, ez a klasszikus, lerázós sablonszöveg), hogy az RTL Klub lineáris adása továbbra is elérhető legyen a DIGI Online elnevezésű OTT szolgáltatásban, hanem az RTL Most+ szolgáltatásról.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott