Ugrás a tartalomra

Csütörtökön újabb két dunántúli tévéadót hangolnak át

Digitális Átállás logoTöbb órára megszűnik a tévéadás a móri és a siófoki tévéadók térségében csütörtökön, mivel az adókat áthangolják - tájékoztatta szerdán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményben az MTI-t. Az áthangolást várhatóan reggel 8 óra és délután 6 óra között végzik el.

A műveletet követően várhatóan a set-top-boxokat és a tévéket is újra kell hangolni, ezután azonban minden földi digitális csatorna a megszokott minőségben, zavartalanul fogható lesz - tudatta a hatóság.

Az áthangolások csak azokat érintik, akik szoba-, vagy tetőantennával, illetve set-top-box-szal (vagy a digitális adások vételére önmagában alkalmas modern tévékészülékkel) fogják a földi sugárzású digitális adásokat. A digitális vevőantenna pozícióján, irányán nem kell változtatni - hangsúlyozta közleményében az NMHH.

Az ország középső 14 megyéjében július 31-én lekapcsolták az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, az antennák áthangolását pedig ezen a területen szeptember 24-ig, folyamatosan végzik.

Az NMHH tájékoztató levélben és telefonon is értesíti a teendőkről azokat, akiknél az állami támogatás keretében szerelte be a vételi eszközöket.

A hatóság által beszerelt eszközök magyar nyelvű útmutatója elérhető a digitalisatallas.hu honlapon is, ahol az áthangolás menüpont alatt arról is tájékozódhat mindenki, hogy települése mikor lesz érintett a frekvenciacserében. Felvilágosítás kérhető az ingyenes zöldszámon: 06 80 383940.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott