Ugrás a tartalomra

Decemberben indul itthon az Interaktív Sat TV

T-Home logoAz innováció területén élen járó T-Home a mai napon bejelentette, hogy – a hazai piacon öt éve elsőként bevezetett IPTV szolgáltatása után – ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett: az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően Magyarországon először, 2011. december 1-től  új interaktív szolgáltatásokkal kibővített műholdas tévészolgáltatást indít. Az internetkapcsolat segítségével igénybe vehető interaktív kényelmi funkciókat már azok is élvezhetik, akik eddig nem érhették el a T-Home IPTV szolgáltatását.

„Nagy örömömre szolgál, hogy az Interaktív Sat TV bevezetésével mintegy 2,5 millió háztartás számára válik elérhetővé a T-Home interaktív tévészolgáltatása” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök vezérigazgatója.

A Telekom internetes szolgáltatása mellé rendelhető új ajánlat interaktív funkcióival, digitális hang és képminőségével, széles, akár HD-minőségű csatornaválasztékával, elektronikus műsorújságával még szórakoztatóbbá, élvezetesebbé teszi a tévénézést.

Az IPTV-hez hasonló kényelmi funkciókat biztosító műholdas tévé előfizetői számára igazi újdonság, hogy Archív TV kínálatból is válogathatnak: a szolgáltatásban lévő csatornák meghatározott tartalmai 72 órán belül műsorszámonként, vagy előfizetéses konstrukcióban utólag is megtekinthetők. Mindezek – valamint természetesen az elektronikus műsorújság (EPG), a felvétel, a megállítás, a gyerekzár, a kép a képben, a keresés és az [origo] funkciók – mellett hamarosan a Sony Pictures filmjeivel kibővített Videotéka (VoD), valamint a népszerű YouTube internetes felület is elérhetők lesznek.

A szolgáltatás igénybevételéhez – a hagyományos Sat TV szolgáltatáshoz szükséges eszközökön kívül – speciális vevőegységre (Interaktív Sat TV set top box) valamint hálózati digitális elosztóra (home gateway, router), továbbá minimum 1 Mbit/sec garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet szolgáltatásra van szükség: az interaktív szolgáltatások a normál internet-hozzáférésen keresztül működnek.

A 2011. december 1-től előfizethető interaktív tévészolgáltatásra előfizető T-Home ügyfeleknek az Alap csomag havi díja, 2 év hűséggel mindössze 1900 forintba kerül a meglévő T-Home internet-, és telefon-előfizetés mellé. Ráadásul a vállalat a szolgáltatás bevezetésekor – akciós ajánlatként – minden új, 1 vagy 2 éves hűségidővel rendelt Interaktív Sat TV csomagot 0 Ft telepítési díjjal nyújtja, továbbá a létesítéstől számított egy hónapig a havidíj is 0 Ft. Mindemellett a Prémium opció minden új Interaktív Sat TV mellé az első hónapban 0 Ft-ért vehető igénybe, valamint minden új 1 vagy 2 éves hűségidővel rendelt Interaktív Sat TV csomagra vonatkozóan 7 darab, meghatározott film az előfizetés részeként elérhető a Videotékából, amelyek 2012. január 13-ig tekinthetőek meg.

A Telekom sikeres tévépiaci jelenlétét tükrözi, hogy a T-Home IPTV előfizetőinek száma az elmúlt időszak dinamikus növekedését követően meghaladta a 200 ezret. Mint ismeretes, a hagyományos televíziózást gyökeresen átalakító IPTV szolgáltatást hazánkban elsőként a T-Home (illetve elődmárkája, a T-Online Magyarország) indította el 2006 novemberében, és kereskedelmi forgalomban is egy ideig kizárólag ez a márka nyújtott IPTV szolgáltatást.

A dinamikus fejlődést az IPTV szolgáltatás különleges kényelmi funkciói – mint például a megállítható, visszatekerhető élő televíziós adás, a több száz mozifilmet tartalmazó, akár már tévépremier előtt kínáló Videotéka (VoD), az elektronikus műsorújság, a gyerekzár, a tévé képernyőjén megjeleníthető, automatikusan frissülő Árfolyam, a napi, heti, havi előrejelzéseket mutató Horoszkóp, valamint a Facebook, a Netpincér és az [origo] alkalmazás – mellett az is nagyban segíti, hogy a T-Home 2010 júniusában a világon elsőként tette elérhetővé IPTV szolgáltatást kábeltelevíziós hálózaton, a legújabb EuroDocsis 3.0 technológiával.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott