Ugrás a tartalomra

Digitális Korrektúra - Konferencia a digitális átállásról márciusban

Digitális Átállás logoVilágvége helyett új világ mottóval kétnapos konferenciát rendeznek a digitális átállásról a Velencei-tó partján a szakma képviselőinek, műsorközvetítő cégeknek, valamint politikusoknak a részvételével március 19-étől.

Az Európai Unióban 2006 óta tart az átállás, Magyarországon ennek lebonyolításáért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felel. A hatóság szakmai támogatásával megvalósuló konferenciát Szalai Annamária, az NMHH elnöke nyitja meg, és előadást tart Mátrai Gábor hírközlési elnökhelyettes, valamint Aranyosné Börcs Janka főigazgató is.

A közszolgálati média digitális világban elfoglalt helyéről és esélyéről beszél a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársa. Jelen lesznek a digitális átállás más érintettjei is: mások mellett az Antenna Hungária, az RTL Klub, a TV2, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a Vodafone, a Telenor és a T-Mobile képviselője.

A digitális átállás nézettségi adatokra gyakorolt hatásáról az AGB Nielsen képviselője számol majd be.

A velencei rendezvény választ adhat arra is, hogyan hasznosítja az állam a felszabaduló analóg frekvenciákat, hiszen ezek értékesítésével jelentős bevételhez juthat az ország. A szervezők ugyanakkor azt ígérik: nemcsak a szakma, hanem a nézők is tájékozódhatnak az átállás részleteiről.

Az Európai Unióban elsőként Hollandia vezette be a digitális földi sugárzást, majd Svédország és Finnország követte a példát. 2007-től Németország is áttért az analóg helyett a digitális adásokra.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott