Ugrás a tartalomra

DigiTV - a Nagravision 2 végnapjai

DIGI logoA mai nap az, amelyet százezrek nem vártak, a DigiTV műholdas platformja elkezdte lekapcsolni a Nagravision 2 kódolást (CAID 1801).

Igaz, hazánkat jelenleg ez még nem érinti, mivel két olyan csatornával kezdődött meg a folyamat, melyek nem találhatók meg a magyar csomagban: DigiFilm 1 és DigiFilm 2. Ezen csatornák a továbbiakban csak Nagravision 3(CAID 1802 és 1880) kártyával rendelkező előfizetőknek érhetők el.

Első körben kizárólag a román csomagban elérhető csatornákon szüntetik meg a Nagravision 2 kódolást, nem hivatalos információk szerint ez a folyamat áprilisban le is zárul, hiszen ott előrébb tartanak a kártyacserével, addigra minden előfizető rendelkezni fog Nagravision 3 kártyával.

A többi országban is hamarosan csak az adott ország csomagjába tartozó csatornákon kizárólag Nagravision 3 kódolás lesz, majd miután mindenhol lezárult a kártyacsere, akkor veszik le az úgynevezett nemzetközi csatornákról a Nagravision 2-t.

Az évek óta tartó illegális vételi lehetőség súlyos anyagi veszteséget okozott a szolgáltatónak, most érkezett el a pillanat, hogy ezen "nézők" kezdhetik előkészíteni pénztárcájukat.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott