Ugrás a tartalomra

Duna csatornák a keleti 16 fokon

MTVA logoA közmédia Duna TV Europa és Duna World csatornái mától az Eutelsat 16A műholdról is elérhetők. A mostani bővülés a horvátországi és részben a szerbiai, valamint a romániai magyarok számára jelent új vételi lehetőséget.

A Duna TV Europa, illetve a Duna World adása a mai naptól megjelent az Eutelsat 16A műholdon, a keleti 16 fok égi pozícióban. A nyári időszak előtti megjelenés a tengerparti szállodák számára is lehetővé teszi, hogy a magyarok által látogatott területeken többletszolgáltatást nyújthassanak vendégeiknek.

A hagyományos felbontású, MPEG-2 SD rendszerű (tehát a legegyszerűbb műholdvevővel is fogható), kódolatlan adás azért jelentős, mert Horvátországban a nyugati 1 fokról már egy előfizetéses szolgáltató sem fogható, ugyanakkor a Horvátországban meghatározó 16 fokon lévő műholdpozícióban eddig nem volt elérhető magyar nyelvű tartalom.

A tervek szerint 2015. januártól már a keleti 16 fokos pozícióból elérhető DTH szolgáltatók maguk fogják feladni a csatornákat, és akkortól kódolásra is fognak kerülni.

Vételi paraméterek: Eutelsat 16A (16° kelet), 11366V, SR 30000, Fec 3/4, DVB-S/QPSK

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott