Ugrás a tartalomra

Duna World - Öt kontinens - Egy nemzet

Duna World logo2012. január 1-jétől friss, dinamikus műsorstruktúrával várja a tengerentúli és kárpát-medencei nézőket a korábbi Duna2. Az új Duna World csatorna változatlan vételi paraméterek mellett, megszakítás nélkül fogható továbbra is.

Értéket és hagyományt közvetítő közszolgálati műsorokkal indul 2012. január 1-jén a Duna World csatorna, amelynek elsődleges feladata a tengeren túl és a Kárpát-medencében élő magyarság tájékoztatása és igényes szórakoztatása. A 24 órában látható Duna World erősíti a nemzeti hovatartozás érzését a világban szétszóródott magyarokban, s lehetőséget ad arra is, hogy hazától távol szakadt honfitársaink leszármazottjai is megismerkedhessenek őseik kultúrájával és nyelvével. Ennek érdekében a Duna World a nem európai kontinensen élő legnagyobb magyar közösségek, az amerikai és az ausztráliai földrész magyarjainak helyi időrendjéhez igazodva sugározza műsorát.

A magyar közmédia átalakítása lehetővé teszi, hogy a csatorna különleges műsorkínálattal álljon elő: a nézők a korábbinál sokkal bővebb áttekintést kapnak a magyar közszolgálati csatornák (Duna, m1, m2) közéleti, szórakoztató, ismeretterjesztő és kulturális műsorainak legjavából.

A Duna World csatorna kiemelten fontosnak tartja a távolban élő honfitársak tájékoztatását, ezért a műsorkínálatban kiemelt szerepet kapnak a híradók és elemző háttérműsorok. A hírműsorok segítségével a más kontinenseken élő magyarokat pontosan, naprakészen tájékozódhatnak a magyarországi közéleti és belpolitikai történésekről. A hírműsorok sugárzása a különböző földrészeken élő magyar közösségek időzónájához igazodik, így a helyi esti főműsoridőben valósul meg.

Az új struktúrában kiemelt helyen szerepelnek az interaktív, élő adások, az MTV Ma Reggel című közéleti magazinja, a Duna TV Kívánságkosár című szórakoztató műsora.

A helyi idő szerinti esti órákban magyar nyelvű sorozatokat, nagy sikerű klasszikus tévéfilmeket, régi magyar filmeket, színházközvetítéseket, valamint élvezetes szórakoztató műsorokat is láthatnak a Duna World nézői.

A Duna World a magyar közszolgálati televíziós csatornák között egyedi célkitűzésnek tesz eleget: hírt ad a magyarországi aktuális közéleti eseményekről és eljuttatja a magyar kultúrát Európába és a távoli kontinenseken élő magyar közösségekhez és családokhoz.

Január 1-jétől a csatorna megszakítás nélkül fogható lesz, s a tartalmi változás mellett vételi paraméterei nem változnak.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott