Ugrás a tartalomra

Egyedülálló arculattal robban a Paramount csatorna

Paramount Channel logoA Sherlock Holmes és az X-men grafikusai dolgoztak többek között a februárban indult Paramount csatorna arculatán. A világon harmadikként Magyarországon elérhetővé vált filmcsatorna megjelenésének középpontjában a bemutatott filmek műfaji sokszínűsége és a különböző filmműfajok által kiváltott érzelmek állnak.

Az MTV World Studio Design Milano tervezőcsapata azokat az érzéseket szerette volna megmutatni a vadonatúj csatorna megjelenésében, amelyeket a kedvenc filmjeink váltanak ki belőlünk. „Legfőbb célkitűzésünk az volt, hogy a csatorna megjelenése meg tudja szólítani a fim szerelmeseit. Ugyanazt szerettük volna az arculati elemekkel megmutatni, ami a filmcsatorna missziója is: szerettük volna a filmek által kiváltott érzelmek széles spektrumát a dizájnban is megjeleníteni.” - mondja Anna Caregnato,  az arculat kialakítását végző csapat társ-kreatív igazgatója.

A projekt rendkívül jó kezekben volt: az arculaton dolgozó csapat a Los Angeles-i grafikusokból és filmes szakemberekből álló Prologue-gal működött együtt. Utóbbi szakemberei, akiknek többek között a Mission Impossible, Sherlock Holmes, vagy az X-Men nagyszabású főcímei is köszönhetők, készítették a filmcsatorna identjeit. A műsorokat elválasztó arculati elemekhez a csatornán látható legendás filmalkotások egy-egy ikonikus jelenetét használták fel.

A koncepcióban ugyanis az érzelmek széles skálájának megjelenítése mellett további fő szempont volt, hogy az a Paramount csatorna műsorkínálatának minőségét és műfaji gazdagságát is megmutassa, illetve a tematikus blokkokba rendezett filmeket látványban is elkülöníthetővé tegye. Ennek mentén a minden tematikus sávot látható egy-egy, az adott műfajra jellemző érzelem ihlette színt kapott. Így a humoros filmeket a színpszichológia szerint is közérzet-javító türkiz, az egész családot szórakoztató alkotásokat a nyugalmat árasztó zöld, a sci-fiket az izgalmas bíbor szín, a díjesővel jutalmazott kedvenceket pedig a fejedelmi arany árnyalat emeli ki. A színek mellett a csatornán látható filmekből kiválogatott ikonikus jeleneteket is felhasználtak a munkához az alkotók.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott