Ugrás a tartalomra

Egyelőre internet nélkül maradtak a BTel ügyfelei

BTel logoAz internetszolgáltatás részleges, illetve teljes leállását tapasztalhatták a Business Telecom ügyfelei szerda délelőtt. A cég szolgáltatásainak elérhetetlenségét több ügyfél is jelezte az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portálnak, emellett az üzleti előfizetők szolgáltatásai is leálltak. Az utóbbi időben az alternatív szolgáltató több problémával is küzdött, többek között ennek hatására eladta xDSL-ügyfélállományának jelentős részét a Vidanetnek, amelynek ügyfelei szerdán szintén leállásra panaszkodtak.

„Ha egy ügyfél elégedetlen internetszolgáltatójával, felvetődhet benne a váltás lehetősége. A hazai internetpiacon szerencsére több szolgáltató is számos csomagot kínál különböző árakon, sebességgel és további plusz szolgáltatással. Azonban figyelni kell a hűségszerződésre is, ugyanis a szolgáltatóváltás érvényben lévő hűségnyilatkozat esetén a kötbér miatt plusz költségekkel jár. A vezetékes szolgáltatás kiesése esetén ideiglenes megoldást nyújthat az ingyenes Wifi-hálózatok használata, de a legolcsóbb mobilinternet-csomagok telefonra már havi 1000 forinttól is elérhetők” – mondta el Solt Ádám, az Internetet.hu távközlési szakértője.

Bár egy felhasználó egyszerre több internetcsomagra is előfizethet, egy telefonvonalhoz  egyszerre csupán egyetlen ADSL szolgáltatást rendelhet meg. Így amennyiben új ADSL-szolgáltatóra szeretne váltani, a korábbi előfizetést előbb mindenképp le kell mondania. Kábelnetre vagy mikrohullámú internetre azonban a meglévő mellett is előfizethet.

Amennyiben a szolgáltató 72 órán belül nem hárítja el a hibát, az ügyfél felé kötbért kell fizetnie. Az NMHH meghatározása szerint „a kötbér mértéke minden késedelmes nap után a hiba bejelentését megelőző hat hónapban az előfizető által az előfizetői szerződés alapján az adott előfizetői szolgáltatással kapcsolatban kifizetett díj átlaga alapján egy napra vetített összeg nyolcszorosa”. Tehát például egy havi fix 3000 forint értékű internetcsomag esetén az egy napos késedelmi díj 800 Ft, amelyet a következő havi számlán ír jóvá a szolgáltató.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott