Ugrás a tartalomra

Egymilliónál több magyar használ teletextet

HU flagEgymilliónál több teletext-használó volt Magyarországon 2009 utolsó negyedévében. Nagy-Britanniában már nem is gazdaságos ez a szolgáltatás, ott megszüntették 2009 végén.

A valamely hazai tévécsatorna teletextjét naponta használók száma újra elérte az egymillió látogatót, ami az internet-penetráció dinamikus növekedésének fényében talán meglepő adat. A MillwardBrown - TGI felmérése szerint a szolgáltatások közt az RTL Text volt e legkeresettebb 2009 utolsó negyedévében is, bő másfélszer annyi napi látogatót vonzott, mint a TV2 Text.

Az olvasók sokat használják az évek óta látogatott műsoroldalakat, a napi-heti program, az időjárás, a hírek rovatok továbbra is népszerűek, ahogy a teletext technikával képernyőre kerülő feliratok is kedveltek.

Miközben Magyarországon nőtt a felhasználók száma, Nagy-Britanniában 2009 decemberében megszűnt a teletextes hírszolgáltatás. A szolgáltatás jogait birtokló Teletext UK szerint kereskedelmi szempontból már nem volt kifizetődő a pusztán reklámbevételekből fenntartott tartalomszolgáltatás.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott