Ugrás a tartalomra

Elérte a százezret a MinDig TV felhasználóinak száma

MinDig TV logoAz értékesített DVB-T vételre alkalmas vevőeszközök száma 2010. első félévében robbanásszerűen, több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ezáltal már a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékekkel. Ezzel párhuzamosan a felhasználók számát illetően a MinDig TV szolgáltatás népszerűsége újabb mérföldkőhöz érkezett, több mint százezer háztartás használja a szolgáltatást, mely az összes földfelszíni háztartás számával összevetve több mint 12 százalékot tesz ki.

Az értékesített DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek száma 2010 első félévében több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ebben az emelkedésben a következő tényezők játszottak szerepet: a tavaly év végi, 88%-os lefedettséget biztosító jelentős hálózatkiépítés, a szolgáltatás ismertségének jelentős emelkedése a MinDig TV kommunikációs kampányok hatására, a MinDig TV Extra szolgáltatás május végi sikeres elindítása, a Foci VB rendkívül népszerű ingyenes, HD-minőségű vételi lehetősége, az egyre bővülő MinDig TV matricás készülékválaszték, valamint a tovább csökkenő berendezésárak.

A MinDig TV szolgáltatásra történő váltás folyamatát erősíti a lapos képernyős televíziók forgalmazása, hiszen már alig lehet olyan LCD vagy plazma-televíziót kapni Magyarországon, melyben ne lenne megtalálható a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tuner. Ezáltal annak a nézőnek, aki DVB-T MPEG-4 tunerrel felszerelt LCD vagy plazma-televízióra cseréli régi készülékét, nem szükséges, hogy külön dekódert vásároljon a MinDig TV szolgáltatás vételéhez. Ráadásul a kábeles szolgáltatásokkal ellentétben ez a platform egyedülálló módon biztosítja a választás szabadságát a néző számára a szabadon fogható és az előfizetéses kínálat között nemcsak most, de az analóg lekapcsolást követően is.

Az Antenna Hungária a GfK Hungária Kft. havi értékesítési statisztikáit is felhasználja kimutatásainak összeállításához. A legfrissebb, június végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek). A felhasználók számát illetően a MinDig TV szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: a BellResearch piackutató cég számításai alapján a MinDig TV felhasználók száma meghaladta a százezret, mely az összes földfelszíni háztartás számával összevetve több mint 12 százalékot tesz ki. A földfelszíni digitális televíziós szolgáltatás ismertsége is tovább emelkedett, immáron a hazai háztartások 2/3-ában már hallottak a MinDig TV-ről.

„Az elmúlt hónapokban fontos lépést tettünk előre a digitális átállás kapcsán. A HD minőségben, előfizetési díj nélkül elérhető Foci VB és a MinDig TV Extra szolgáltatásunk elindításával a DVB-T platform ismertsége és népszerűsége tovább emelkedett. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a nézők kifejezetten kedvezően fogadták a MinDig TV Extra szolgáltatás elindítását, néhány hét alatt több ezren fizettek elő erre a kiegészítő szolgáltatásra. A DVB-T platformon már 17 televízió – köztük 3 HD minőségben - és 4 rádiócsatorna érhető el, reális alternatívát kínálva más sokcsatornás televíziós szolgáltatással szemben. Tovább kívánjuk bővíteni a szabadon elérhető és a fizetős csatornák körét a közeljövőben, a digitális földfelszíni televíziós hálózat jelentős bővítésével pedig az év végére a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatások immáron a lakosság 95 százaléka számára elérhetőek lesznek, a fővárosban és az aprófalvakban egyaránt” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott