Ugrás a tartalomra

Elbúcsúzott a keleti 13 foktól a Duna TV

Duna TV logoVéget ért a Duna TV és a Duna Autonómia digitális és analóg sugárzása a keleti 13 fokos pozícióban, a Hot bird 6 és Hot Bird 8 műholdakon.

A tévécsatornákkal egyidejűleg a Kossuth és a Petőfi rádió is elhagyta a pozíciót, hiszen lejárt az Eutelsat műholdüzemeltető társasággal kötött transzponderbérleti szerződés. Mától már csak az új pozícióból, a nyugati 0.8 fokról, a Thor 5 műholdról sugároznak(itt már elérhető a Duna TV HD adása is). A csatornák lehet, hogy csak fél évig lesznek vehetők innen, hiszen ilyen időtartamú bérleti szerződést kötöttek. Ennek oka, hogy még nem zárult le a közbeszerzési eljárás. Fél év alatt remélhető, hogy ez megtörténik, és akkor kiderül, hogy maradnak-e itt, vagy továbbköltöznek.

Ez fél év az oka annak, hogy bár a pozícióban két magyar DTH szolgáltató is található(DigiTV, UPC Direct), de egyikük sem vette le a csatornákat saját transzpondereiről.

Az új vételi paraméterek:

  • Thor 5 (0,8°W), freq. 12,341 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

A keleti 13 fokos pozícióban a Duna TV távozását követően mindössze egy analóg csatorna maradt, a francia TV5 Monde Europe.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott