Ugrás a tartalomra

Eldőlt: Nem Jóban, hanem Rosszban leszünk a TV2-vel

TV2 logoA TV2 Csoport is bejelentette, hogy programdíjat kér a csatorna hagyományos felbontású (SD) adásáért a IPTV-, kábel-, műholdas és MMDS-szolgáltatóktól.

Keddi hatállyal módosította az általános szerződési feltételeket a TV2, az új szabály a közzétételét követő harmincadik napon lép életbe.

A médiaszolgáltató a program-, illetve műsordíjigényét, annak irányelveit és díjképzési politikáját a technológiai semlegesség, a versenyjogi alapelvek és normák, az egyenlő bánásmód elve, az ésszerűség és tisztesség követelménye betartásával alakította ki.

Az ár kialakítása során figyelembe vették a médiaszolgáltatás piaci pozícióját, nézettségét, a műsorfolyam sokszínűségét, a hír- és közéleti műsoraikat, a hazai és a helyi gyártású műsorokat is.

Feltételül szabják a szolgáltatóknak, hogy a TV2 műsorát nem tehetik alapcsomagjuknál kisebb elérésű csomagba. A kábelszolgáltatók által fizetendő havi nettó programdíj előfizetőnként 290, az idei évre vonatkozó bevezető ár pedig 150 forint.

A jövő január elsejétől érvényes teljes összegből adott kedvezmény mértéke függ attól, hogy a műsorterjesztő a TV2 Csoport érdekeltségébe tartozó kábeltelevíziók közül hány csatornát, milyen penetrációjú programcsomagban elhelyezve terjeszt.

Csak csendben felvetnénk két kérdést, ami a fentiek kapcsán minden józan gondolkodású emberben felmerülhet: egyrészt miért is kerül többe az alacsonyabb nézettségű TV2, mint a konkurens, másrészt hogy engedheti a hatályos törvényi szabályozás egy JBE must offer csatorna esetében, hogy a lehető legalacsonyabb ár eléréséhez egyéb, a médiaszolgáltató érdekeltségébe tartozó csatornákra is le kelljen szerződnie a műsorterjesztőknek...

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott