Ugrás a tartalomra

Elérte a százezret a MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetőinek száma

MinDig TV Extra logoJó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat illetően: az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használók száma meghaladta a 350 ezer háztartást, a fizetős csomagokat kínáló MinDig TV Extra előfizetők száma pedig elérte a mérföldkőnek számító százezret. Ezzel az eredménnyel a három éve elindított MinDig TV Extra a hazai fizetős televíziós szolgáltatók közül az ötödik helyre lép előre. Az analóg lekapcsolást követően további jelentős fejlesztések várhatók, a MinDig TV Extra Családi csomag az egész országban elérhető lesz, növekedhet az elérhető televíziócsatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió.

Mint ismeretes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság március közepén publikálta az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási időpontjait, a folyamat két lépcsőben valósul meg: az első ütemben 2013. július 31-én Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes adókörzetekben szűnik meg az analóg földfelszíni televíziós sugárzás, helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás, a MinDig TV lép. A második ütemben az ország másik felén (Észak-Magyarországon, Északkelet-Alföldön és Dél-Dunántúlon) szűnik meg az analóg sugárzás 2013. október 31-én.

Jó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat illetően: az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használók száma meghaladta a 350 ezer háztartást, a fizetős csomagokat kínáló MinDig TV Extra előfizetők száma pedig elérte a mérföldkőnek számító százezret. Ezzel az eredménnyel a három éve elindított MinDig TV Extra a hazai fizetős televíziós szolgáltatók közül az ötödik helyre lép előre. A MinDig TV Extra sikerének hátterében a szolgáltatás kitűnő ár-érték aránya, a kiváló kép- és hangminőség és a különös gonddal válogatott csatornák állnak. Ügyfeleink szempontjából kiemelten fontos a szolgáltatás rugalmassága, hiszen szinte bárhol, bármikor elérhető és a tévés szolgáltatásoknál már megszokott havidíjas előfizetésen túl akár előre fizetett formában az ország több száz viszonteladói pontján megvásárolható.

A hét ingyenes digitális tévécsatornát kínáló MinDig TV-t és a MinDig TV Extra Alapcsomagját immáron a lakosság 98%-a el tudja érni egy szoba- vagy tetőantenna segítségével, a digitális földfelszíni adások 65 telephelyről foghatók. Az elmúlt évek hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a beltéri vételi lehetőségek tovább bővültek, különösen a nagyvárosokban és közvetlen környékükön.

A digitális átállást elősegítendő elindult az AH „Kapcsoljon!”  információs kampánya Rózsa György főszereplésével, az atallas.hu honlapon és az ingyenesen hívható 06-80-90-99-00-ás zöld számon pedig az érintett analóg földfelszíni vétellel rendelkezők részletes információt kaphatnak az átállás folyamatáról és a szükséges tennivalókról.

Az analóg hálózatok lekapcsolási időpontjához közeledve további robbanásszerű növekedés várható a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat használók számát illetően, hiszen a piackutatások alapján közel 500 ezer háztartás továbbra is kizárólag az analóg földfelszíni televíziós szolgáltatást használja. A több mint fél évszázada jelen lévő vételi mód azonban július 31-én, illetve október 31-én megszűnik és helyébe a digitális sugárzás lép.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át, így év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t, amellyel az AH a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat. 

Az analóg lekapcsolást követően további jelentős fejlesztések várhatók, a MinDig TV Extra Családi csomag az egész országban elérhető lesz, növekedhet az elérhető televíziócsatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió. Az AH ezáltal teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott