Ugrás a tartalomra

Soron kívül ellenőrzik az árvíz sújtotta területeken működő hírközlési infrastruktúrák állapotát

NMHH logoA hírközlési rendszerek kifogástalan és biztonságos működése érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese elrendelte az árvíz sújtotta területeken található hírközlési objektumok soron kívüli ellenőrzését.

Az árvízi vészhelyzetben a folyamatos információáramlás emberéleteket és vagyonokat menthet meg. Ebben az időszakban nélkülözhetetlen szerepe van a hírközlési szolgáltatóknak, amelyek a legfontosabb és legfrissebb híreket a lehető leggyorsabban juttathatják el a veszélyeztetett területek lakóinak, és abban is közreműködnek, hogy a segítség mindenhová időben érkezzen.

Az NMHH elnökhelyettese ezért utasította a hatóság építményellenőrzési csoportját, hogy a hírközlési szolgáltatókkal szorosan együttműködve kezdjék meg az árvíz sújtotta területeken működő hírközlési infrastruktúrák soron kívüli ellenőrzését. Az ellenőrzési terv alapján a hatóság kivonuló egységei először a Győr-Moson-Sopron megyei veszélyeztetett Duna szakasz mellett található hírközlési infrastruktúrákat mérik fel, annak érdekében, hogy megállapítsák, keletkezett-e kár a berendezésekben, illetve milyen hatással volt azokra a levonuló árhullám.

A szakemberek megvizsgálják a föld alatti és föld feletti elektronikus hírközlési vezetékek állagát, a hírközlési műtárgyak állapotát, különösen a tartozékokat és a tartószerkezeteket, az antenna-tartószerkezeteket (tornyokat), oszlopokat, alagutakat, kábelszekrényeket, csatornákat, föld alatti és föld feletti jelzőket, illetve védő műtárgyakat.

Az NMHH mérésügyi munkatársai folyamatos térerőméréseket is végrehajtanak az árhullám sújtotta területeken, hogy ellenőrizzék a mobilszolgáltatások megfelelő működését, illetve a rádióműsorok vételi lehetőségeit.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott