Ugrás a tartalomra

Exkluzív sorozat-premierekkel november 5-én indul az AMC Magyarországon

AMC logoNovember 5-én mutatkozik be az AMC csatorna Magyarországon. A televíziózás egyik legnépszerűbb és legtöbbet díjazott márkája Észak-Amerika után az európai piacra lép be ezen a napon. Az AMC rögtön két sorozatpremierrel kezd: a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül, valamint a The Divide – Az ítélet ára magyar szinkronnal, de eredeti nyelven is követhető lesz a digitális háztartásokban.

A novemberi kezdés egyben az AMC nemzetközi bevezetésének következő állomása. A tulajdonos AMC Networks idén nyáron jelentette be, hogy „AMC” néven újrapozícionálja az MGM csatornáját, s a hálózatot a világ több mint 120 országára kiterjeszti. Az AMC Networks International – Central Europe  november 5-én Magyarországon kívül még 13 országban  indítja el az AMC csatornát.
Ezzel a lépéssel Amerika egyik kedvenc kábelcsatornája érkezik az európai kontinensre, amely egyedüli televízióként négy egymást követő évben elnyerte a televíziózás legrangosabb díját, az Emmyt (a Mad Men című sorozatért). A Breaking Bad az utóbbi 7 év során 6 évben mindig legalább egy Emmy-vel lett gazdagabb, míg a The Walking Dead a kábeltelevíziózás történetének legnézettebb sorozata lett.

Az AMC élmény Magyarországon: „AMC. Something more”
„Az AMC-re a legtöbbször úgy tekintenek, mint a televíziózás második aranykorának egyik kulcsszereplője” – ezzel a mondattal jelentette be az AMC elindulását Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója. „Az utóbbi években annak a folyamatnak az egyik motorja a csatorna, amikor a mozi helyett már a televízió, a tévében látott sorozatok lettek a beszélgetések elsőszámú témái. Az AMC ezeket a magával ragadó történeteket, az eredetiség és a moziszerű látvány élményét kínálja a magyar nézőknek november 5-től” – fogalmazott a vezérigazgató.

Az utóbbi években a legtöbb televíziós díjat elnyert alkotások jó része az AMC nevéhez fűződik. Az AMC által gyártott tartalmak mindig egy újszerű nézőpontot kínálnak, prémium minőségűek és ettől váltak népszerűvé szerte a világon. Az AMC a nézőknek „valami mélyebbet”, „gazdagabbat”, vagyis „valami többet” nyújt. Erre utal a csatorna szlogenje, a „Something more”, amely minden országban megmarad eredeti nyelven.  
Az elmúlt években az AMC újradefiniálta a drámai történetmesélés fogalmát a televíziózás világában azzal, hogy saját gyártású sorozatainál moziszerű megközelítést, különleges mozifilmes technikákat alkalmaz.

Az AMC a moziszerű élmény mellett az eredetiség élményét is kínálja majd.  A saját gyártású produkciók elérhetőek lesznek magyar szinkronnal, de a digitális háztartásokban az előfizetők választhatják az eredeti, angol nyelvű változatot is.

Ezek a produkciók minden esetben megőrzik az eredeti címeiket, de magyar alcímeket is kapnak.

"Az a célunk, hogy 2015-től már néhány nappal az amerikai bemutatót követően műsorra tűzzük az új sorozatokat, és magyar szinkronnal is elérhetővé tegyük az AMC-tartalmakat a hazai érdeklődőknek" – beszélt a várható újdonságokról Málnay B. Levente.

Az AMC az SD mellett HD minőségben is kínálja műsorát, már a kezdetektől.  A sugárzási jogok multi-screen jogokra is kiterjednek, azaz a terjesztő partnerek VoD (video-on-demand) szolgáltatást és TV Everywhere opciót is kínálhatnak. Ez utóbbi digitális sugárzásra lehetőséget adó jog azt jelenti, hogy az egyes tartalmak bárhol, bármilyen eszközön (így akár tableten is) követhetőek.   
Az AMC-élmény itthon az indulás napján több mint másfélmillió háztartásba jut el, köztük a piac legnagyobb szereplői közül a Magyar Telekom Családi csomagjának, valamint a UPC-nek az előfizetőihez. Az AMC csatorna további több mint 50 műsorterjesztő partner kínálatában megtalálható.

Az AMC a szerda és a csütörtök köré épül, kiemelt filmes hétvégék is jönnek
Az AMC november 5-én egymásra indítja a két új premier sorozatát - mindkettő 2014 nyarán debütált az Egyesült Államokban. Elsőként a Halt and Catch Fire – CTLR nélkül mutatkozik be, este 22:00 órakor, majd minden szerdán egy újabb rész forog a sorozatból. Az AMC bemutatkozásának másnapján, november 6-án indul a The Divide – Az ítélet ára, szintén este 22:00 órakor. A további részek minden csütörtökön következnek.

A műsorstruktúra a továbbiakban is követi ezt a heti felépítést: vagyis mindig a szerda és a csütörtök lesz  kiemelt nap, s ezek maradnak a mindenkori  premierek napjai is.  A sorozatnapokat kiemelt filmes hétvégék egészítik ki. Az idei évben az AMC-n képernyőre kerül a négyszeres Oscar-díjas A király beszéde (2010) című film Colin Firth-szel a főszerepben; az Oscar-jelölt A hatalom árnyékában (2011), amelyet rendezőként és főszereplőként is George Clooney jegyez; Judi Dench A Levendula illata (2004) című filmben alakít parádésat; a 2003-ban nagy sikerrel bemutatott fantasy, az Underworld(2003) pedig Kate Beckinsale alakítása miatt is élvezetes lesz a képernyőn

Bemutatkoznak a premier-sorozatok

A Halt and Catch Fire – CTLR nélkül (2014) az AMC ünnepelt sorozatának, a Breaking Bad kreatív procereinek a nevéhez fűződik.  A drámasorozat a személyi számítógépek igazi boom-jának hajnalán, a 80-as években játszódik. Kulcsfigurái egy szokatlan trió – egy látnok, egy mérnök és egy zseni. Ők mind szakmai és egyéni kockázatokat vállalnak, hogy megalkossák a világot megváltoztató számítógépet.
A 10 epizódból álló sorozat készítői Chris Cantwell és Chris Rogers, kreatív pruducerei Jonathan Lisco, Mark Johnson (Breaking Bad, Rectify) és Melissa Bernstein. Az egyesült államokbeli Atlantában forgatott sorozat sztárjai: Lee Pace (A galaxis őrzői, Marmaduke-  A kutyakomédia, Miss Pettygrew nagy napja, Alkonyat – Hajnalhasadás I-II.), Scoot McNairy (Az Argo-akció) és Mackenzie Davis (Kísértés).

A The Divide – Az ítélet ára (2014) című sorozatot forgatókönyvíróként az Oscar- és Emmy-jelölt Richard LaGravanese (A szív hídjai, A halászkirály legendája) jegyzi. A 8 részes thriller az egyéni morál kérdéseit feszegeti. Azt mutatja be, hogyan létezhet igazság a modern jogrendszerben az egyéni ambíciók, az etika, a politika és a verseny gyűrűjében.
A sorozatban a csinos ügyvédnő egy halálraítélt esetét kapja meg. Minden bizonyítékot feltár, hogy kiderüljön az igazság, védence ártatlansága, de közben egy hozzá hasonlóan szenvedélyes ügyésszel konfrontálódik. A történetet átszövi kettejük személyes története és egy ember bűnössége vagy ártatlansága.
A főbb szerepekben: Maring Ireland (Homeland: A belső ellenség), Damon Gupton (Híradósok), Nia Long (Buli Holtunkiglan) és Paul Schneider (Vizet az elefántnak).

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott