Ugrás a tartalomra

Felülmúlja a DTH a kábelt Európában

SES Astra logoTöbb ember néz tévét közvetlen műholdas elérésen keresztül, mint kábelen, a SES Astra legfrissebb felmérése szerint. Jelenleg 77millió a műholdas, és 71millió a kábeles háztartások száma.

125millió háztartásban van jelen a SES Astra, ez 3milliós növekmény az előző évhez képest. Ebből 57millió a közvetlen elérés, 68millió pedig kábelszolgáltatókon keresztül. Ezzel az eredménnyel az Astra a 244millió televízióval rendelkező háztartás 51 százalékában van jelen. A földi sugárzás 85.5 millió háztartást szolgál ki, ennek 48%-a(41,7millió) digitális.

A digitalizációt tekintve a DTH vezet, 77millióból 71 digitális. A kábel esetében sokkal alacsonyabb ez az arány, a 71milliós elérés mindössze 34%-a digitális. 9milliós az IPTV elérések száma, a technológiából eredően természetesen ez mind digitális.

A 144millió digitális eléréssel rendelkező háztartás közül 49% műholdas, 29% földi, 16% kábeles és 6% IPTV.

Az európai háztartások 60%-a digitalizált, de nagy különbségek vannak a régiók között. Az Egyesült Királyság, Írország, Skandinávia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria és Svájc esetében ez az arány jóval 60% feletti, Németország és a Benelux országok 40 és 60% közötti, míg Portugália és Kelet-Európa 40% alatti.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott