Ugrás a tartalomra

Gerecse-Dorog-Tatabánya digitális frekvenciacsere november 6-án

MinDig TV logo2012. november 6-án 10 és 16 óra között frekvenciacserék miatt mind a MinDig TV, mind a MinDig TV Extra szolgáltatások szünetelnek a Gerecse - Dorog - Tatabánya vételkörzetekben, ez idő alatt egyik digitális csatorna sem lesz fogható.

  • „C” jelű multiplex csatornája 63-ról (810MHz) az 59-es (778MHz) csatornára változik.
  • „A” jelű multiplex csatornája 64-ről (818MHz) a 26-os (514MHz) csatornára változik.

A szolgáltatások várhatóan 16 óra után indulnak újra, a fenti frekvenciákon, emiatt szükség lehet a készülékek újrahangolására.

Gerecse körzetében, mivel a kisugárzott teljesítmény az új frekvenciákon alacsonyabb lesz, az adó lefedettségi területe kismértékben csökken. Általánosságban elmondható, hogy amennyiben a körzetben a B MUX (Családi csomag) programjait behangolja a készülék, akkor az A és C MUX-ok vételével sem lehet gond. A csökkenés miatt előfordulhat, hogy néhány, az adókörzet határán fekvő település esetében a digitális földfelszíni adások vételéhez át kell állni más adó vételére (pl. Kab-hegy, Budapest, Győr, Nagy-Hideg-hegy, Dorog, Zirc). Ehhez a vevőantennát át kell forgatni a további vételt biztosító digitális adó irányába, és ezt követően újra kell hangolni a vevőkészüléket.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott