Ugrás a tartalomra

Három új HD csatorna a MinDig TV Extra hibrid televíziós szolgáltatásának keretében

MinDig TV Plusz logoAz Antenna Hungária és a FOX Networks Group közötti együttműködésnek köszönhetően már akár HD felbontásban is nézhetik a MinDig TV Extra adott csomagjára előfizetők a FOX, a NatGeo és a NatGeo Wild csatornákat a HbbTV – hibrid televíziós szolgáltatás keretében.

2017. május közepétől amennyiben a MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás adott csomagjára előfizetők a FOX, NatGeo, illetve NatGeo Wild csatornák valamelyikére lépnek, megjelenik egy sárga gomb és egy felhívás a képernyő jobb alsó sarkában. A sárga gomb megnyomása után az eddigi SD felbontás helyett már egyből HD képminőségben élvezhető az adás. Ennek feltétele, hogy a MinDig TV Extra előfizető rendelkezzen egy HbbTV-képes okos tévékészülékkel, amely az internethez is csatlakozik. A sárga gomb csak abban az esetben jelenik meg, ha ezek a feltételek teljesülnek.

A földfelszíni digitális televíziózás multimédiás és interaktív szolgáltatásokat is lehetővé tevő szabványa, a Hbb TV  - Hybrid Broadcast Broadband – segítségével valósul meg ez a képminőség váltás. A 2014 óta forgalmazott okos televíziók többsége rendelkezik Hbb TV funkcióval is, melyet akkor tud a néző kihasználni, ha internetre csatlakoztatja a tévékészülékét. A most elindított HD-csatornák az interneten keresztül jutnak el a nézők lakásába. Magyarországon a kutatások szerint jelenleg a háztartások 18,5%-a, körülbelül 750 ezer háztartás rendelkezik HbbTV-képes tévékészülékkel. A HbbTV-képes készülékek márkái és modelljei ellenőrizhetők a MinDig TV weboldalán.

Az Antenna Hungária 2013-ban indította el kísérleti HbbTV szolgáltatását MinDig TV Plusz néven, majd 2014-ben az MTVA-val együttműködve műszaki szolgáltatóként közreműködött az első kereskedelmi szolgáltatásként működő HbbTV portál, a Médiaklikk elindításában.

A FOX tévécsatorna a legújabb amerikai sorozatokat hozza el a nézőknek, így a MinDigTV Extra előfizetői olyan műsorokat élvezhetnek, mint a kultikus The Walking Dead, a világpremierrel bemutatott Outcast, az örök klasszikus Simpson család, vagy a Susan Sarandon főszereplésével készült Viszály: Bette és Joan. A National Geographic a történelem, a tudományok és a kultúra világába kalauzolja a nézőket újszerű és elgondolkodtató műsoraival. A NatGeón látható többek között az Isten nyomában Morgan Freemannel sorozat, valamint az Oscar-díjas Geoffrey Rush főszereplésével készült Géniusz, amely Albert Einstein életének titkaiba enged bepillantást. A NatGeo Wild nézői a vadvilág igazi arcát ismerhetik meg: a csatorna lenyűgözően szép felvételekkel mutatja be a vadon élővilágát, és kontinenseken átívelő utazásra invitálja a természetfilmek rajongóit.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott