Ugrás a tartalomra

Hatósági szerződés jön létre a közszolgálati médiaszolgáltatóval a médiapiaci koncentráció megelőzésére

NMHH Médiatanács logoAz idei utolsó Médiatanács-ülésen a testület arról is döntött, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően hatósági szerződésben rögzíti azokat az intézkedéseket, amelyeket a Duna Médiaszolgáltatónak kell megtennie jövőre a médiapiac sokszínűségének növelésére mint a médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett szolgáltatónak.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kérelmére a Médiatanács 2017-re szóló hatósági szerződést köt a szolgáltatóval, amelyben a törvényi előírásoknak megfelelően rögzítik, hogy a közszolgálati televízió és rádiócsatornák műsorstruktúrájának módosításával növelik a magyar műsorszámok és a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányát, illetve egyéb intézkedéseket tesznek a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

Ennek oka, hogy a szolgáltató a televíziós és rádiós piacon együttesen több mint 40%-os éves átlagos közönségarányt ért el tavaly, ezért a Médiatanács médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította.

A szolgáltató a televíziós és rádiós műsorában a magyar, a független európai alkotások, valamint a legfeljebb ötéves magyar és európai művek esetében a kötelező sugárzási rátákon felül további 7 és 28% közötti vállalást tesz.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott