Ugrás a tartalomra

Hétfőn és kedden újabb négy dunántúli tévéadót hangolnak át

Digitális Átállás logoHétfőn a veszprémi és a zirci, kedden pedig a győri és a bakonyszentkirályi tévéadót hangolják át, így azokon a napokon reggel 8 és délután 6 óra között várhatóan szünetelnek a tévéadások az érintett térségekben - tájékoztatta pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

A művelet után várhatóan a set-top-boxokat és a tévéket is újra kell hangolni, utána azonban minden földi digitális csatorna a megszokott minőségben, zavartalanul fogható lesz - tudatta a hatóság.

A digitális vevőantenna pozícióján, irányán nem kell változtatni.

Az áthangolás csak azokat érinti, akik szoba-, vagy tetőantennával, illetve set-top-box-szal (vagy a digitális adások vételére önmagában alkalmas tévékészülékkel) fogják a földi sugárzású digitális adásokat.

Az ország középső 14 megyéjében július 31-én kapcsolták le az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, az antennák áthangolását pedig azon a területen szeptember 24-éig folyamatosan végzik.

Az NMHH tájékoztató levélben és telefonon is értesíti a teendőkről azokat, akiknél az állami támogatás keretében szerelte be a vételi eszközöket.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott