Ugrás a tartalomra

Húsz közösségi tévé és rádió nyert a műszaki fejlesztést célzó pályázat első fordulójában

NMHH Médiatanács logoA Médiatanács a közösségi rádiók és televíziók műszaki fejlesztését szolgáló pályázat első fordulójában húsz médiaszolgáltató számára nyújtott pénzügyi támogatást, összesen 55,2 millió forint értékben, valamint közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el a Füred TV-t.

A fővárosiak közül három szolgáltató: a Hegyvidék Televízió, az Inforádió és a Klubrádió pályázott sikerrel. A vidéki tévék közül tizenketten váltak kezdvezményezetté: a bólyi, a nagykállói, a kiskőrösi, a kisteleki, a mohácsi, a mezőtúri, a tahitótfalui Danubia televízió, a dunaharaszti KiSDuNa TV, a békéscsabai Körös Televízió, a Tatai Televízió és a Körzeti Televízió Tata, valamint a kaposvári székhelyű Somogy Televízió. A vidéki rádiók közül öten nyertek: a mezőtúri Pont Rádió, a gyomaendrődi Rádió Sun, a debreceni és a miskolci Európa Rádió, valamint a székesfehérvári Alpha Rádió.

A Médiatanács döntött arról is, hogy a balatonfüredi székhelyű Füred TV-t közösségi médiaszolgáltatásként ismeri el. A médiaszolgáltató, a „Füred Stúdió” Televíziós Kft. maradéktalanul teljesít minden, az elismeréshez szükséges törvényi feltételt, többek között heti műsoridejének több mint kétharmadában közszolgálati célokat szolgáló műsorszámokat szolgáltat, így a testület a médiatörvény alapján mentesíti a televízió szolgáltatóját a médiaszolgáltatási díj megfizetése alól.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott