Ugrás a tartalomra

Húsz nagycsalád kapott set top boxot gyermekvédő zár tesztelésre

Digitális Átállás logoSzalai Annamária, az NMHH elnöke és dr. Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökségi tagja ma sajtónyilvános eseményen jelentette be egy közös civil családi tesztprogram elindítását a hatóság Ostrom utcai székházában.

A digitális átállásról szóló tájékoztatási kampányba illeszkedve és mint a gyermekek védelmére törekvő felelős hatóság az NMHH megyénként egy, a NOE által megjelölt sokgyermekes családnak biztosít digitális sugárzás vételére alkalmas vevőkészüléket (set top boxot). Az NMHH az eszközöket határozatlan időtartamra mérési célú használatba adja, a beüzemelést a hatóság szakemberei végzik el számukra. Cserébe a résztvevők tapasztalataikról, különösen a gyermekvédő zárral kapcsolatos gyakorlatról kéthavonta tájékoztatják az NMHH szakértőit.

A családi teszt a digitális átálláshoz kapcsolódó technológia használati szempontú vizsgálatán alapul. Célja, hogy az NMHH monitoringadatokat és fogyasztói tapasztalatokat szerezzen. A NOE a résztvevők kiválasztásában és a kapcsolattartásban működik közre. A megajándékozott családok a tesztelési eredmények visszacsatolásával nemcsak a hatóságnak, de közvetten a többi családnak, azaz – végeredményben –mindenkinek segítenek.

A hatóság a gyermekvédő zár mind szélesebb körű elterjesztése és a digitális átállás folyamatának megismerése érdekében kezdeményezte a NOE-val való megállapodást. A gyermekek védelme érdekében az NMHH az együttműködés segítségével fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy minden beltéri egység egyben gyermekvédő zár is. Így közvetetten– felelős hatóságként – segíthet a műsorok tudatos kiválasztásában és a szülők médiatudatosságának növelésében. Ennek a folyamatnak és szándéknak az újabb fontos lépcsője az NMHH és a NOE között létrejött megállapodás.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott