Ugrás a tartalomra

Ingyenes m1 kódkártya műholdas vételhez

M1 logoA Médiatanács határozatával úgy döntött, hogy a budapesti O1 adó (VHF-1) 2011. augusztus 15-én lekapcsolásra kerül. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap(MTVA) a lakosság m1 vétellel való megfelelő ellátása érdekében, platformsemleges módon fel kívánja hívni a figyelmet az alternatív vételi módokra (UHF 41, DVB-T, közszolgálati műholdas multiplex, kábeltévé-IPTV, előfizetéses műholdas és egyéb vezetéknélküli szolgáltatások).

Budapest, Pest megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye és az adó távolabbi ellátási területein(összesen 36 település) az m1 egyéni, kódolt műholdas vételét választó(közszolgálati műholdas multiplex, Eurobird 9A műhold), érintett háztartások esetén az MTVA díjmentes kódkártyát biztosít. Az O1 projekt lezárásáig csak az O1 vételét felváltó célból lehet kártyát igényelni, annak, aki más módon nem tudná nézni az m1-et. A projekt augusztus 1-én indul, ekkortól lehet igényelni a kódkártyát az MTVA-nál regisztrált vállalkozókon keresztül. A kódkártya Conax rendszerű, az igénylőknek ennek a fogadására alkalmas műholdas vevőberendezéssel kell rendelkezniük.

Az O1 frekvencián lévő m1 adáson folyamatos alsó feliratcsík lesz látható, egészen a lekapcsolásig. Ez állandó lesz, így mindenki, aki ezt a lehetőséget használja az m1 vételére, értesülni fog a lekapcsolásról, nem fogja váratlanul érni, lesz ideje más vételi lehetőséget választani.

A kódkártya a későbbiekben várhatóan a lakosság teljes körében elérhetővé válik, bár ennek részletei, feltételei(díjköteles vagy ingyenes) és időpontja jelenleg még nem ismertek.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott