Ugrás a tartalomra

Irreálisan magas árat kért a DIGI

MTVA logoIrreálisan magas árat kért a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogainak megvásárlására.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogainak megvásárlása érdekében. Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező . számára  az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható. Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati média (MTVA) irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni.
 
Az MTVA sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, hiszen a közmédia kiemelt célkitűzése a hazai és nemzetközi sportesemények közvetítése, és a hazai sportélet közszolgálati csatornákon való megjelenése, különös tekintettel olyan sporteseményekre, amikor magyar sportolók és csapatok is részt vesznek a megmérettetéseken.

Az esti órákban napvilágot látott a DIGI válasza:

Irreálisan alacsony árat kínált az MTVA a kézilabda kupadöntők közvetítéséért

A mai napon napvilágot látott az MTVA közleménye a női kézilabda európai kupadöntőkkel kapcsolatban, amely a DIGI Sporttal kapcsolatban téves információkat tartalmaz.

A DIGI Sport az elmúlt héten ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája és a női kézilabda KEK döntő párhuzamos közvetítésére, mivel az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) azt kérte cégünktől, hogy tegye  a közönség számára szélesebb körben elérhetőve ezeket a kiemelten fontos magyar érdekeltségű mérkőzéseket. A csatorna megkeresésére kizárólag a Magyar Televízió reagált, a tárgyalások pedig csütörtökön lezárultak. A két európai kupasorozat párhuzamos közvetítéséről nem sikerült megállapodni, mert az MTVA benyújtott ajánlata elfogadhatatlannak bizonyult, ugyanis az általuk „a megszokott piaci árnál magasabbnak” nevezett összeg a valóságban, a gyártási költségeket sem fedezte volna.

A DIGI Sport a megegyezés reményében ennek az összegnek a kétszeresét kérte – nem a háromszorosát, ahogy az MTVA közleményében szerepelt – amely töredéke annak a díjnak, amit a csatorna a közvetítési jogokért kifizetett a jogtulajdonosnak.

A DIGI Sport célja is az, hogy minél többen láthassák ezeket a kiemelt közvetítéseket. Továbbra is állítjuk, nem csatornánkon múlik, hogy a kábelszolgáltatók felveszik-e kínálatukba a DIGI Sportot illetve a DIGI Sport Plus-t. Jelenleg másfél millió háztartásban vagyunk jelen, több mint 130 műsorelosztó már elérhetővé tette mindkét csatornánkat.  Kérünk mindenkit, hogy saját szolgáltatójának tegye fel a kérdést arról, hogy miért nem elérhető nála a DIGI Sport.

A kialakult helyzetre való tekintettel, május 5-én 17 órától a Győri Audi ETO-Buducsnoszt Podgorica Bajnokok Ligája finálét, május 6-án 18 óra 20 perctől az FTC-Viborg KEK döntőt, illetve a két összecsapás május 13-i visszavágóját kizárólag a DIGI Sporton lehet figyelemmel kísérni.

Ezek után mindenki döntse el saját maga, "ki a hunyó"...

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott