Ugrás a tartalomra

Új magyar televízió indul

HU flagElsősorban a köztévéből kiszoruló műsorok iránti igény ihlette a hamarosan induló új közszolgálati televízió – a Hazai Digitális Tv – létrehozását. Az alapítók több kulturális és oktatóműsort terveznek, és visszahoznák a mára teljesen megszüntetett színházi közvetítés műfaját is.

„A kereskedelmi televíziók elbutító műsoraitól hangos hétköznapjainkban fel kell ismertetni az emberekkel, hogy szükségük van a kultúrára és a színvonalas adásokra” – mondta lapunknak Kornya László, a Hazai Digitális Televízió egyik alapítója.

Programjaikkal a kereskedelmi csatornák célközönségén – a 18 és a 49 év közötti korosztályon – kívül eső réteget szeretnék megszólítani. „Különösen a 49 év felettiek hiányolnak olyan műsorokat, amelyeket az utóbbi években sorra szüntetett meg a királyi televízió. Ide nem csak a különböző tájékoztató műsorok tartoznak, de a kulturális és ismeretterjesztő adások is”– fogalmazott Kornya.

Objektív tájékoztatás címszó alatt több hír- és jogi témájú műsort tűznek műsorukra. Nem titkoltan a retroérzést szolgálnák néhány régi adás felelevenítésével: egyebek mellett a Mindentudás Egyeteméhez hasonló oktató vagy az Ablak mintájára készülő közéleti adásokat sugároznának. Az utóbbi években a köztévében fokozatosan megszüntetett színházi közvetítéseket is visszahoznák.

A szerkesztők a programstruktúra kialakításakor a hazánkban élő több tízezer kínaira is gondoltak, terveik szerint rendszeres hírműsorral szolgálnák ezt a diaszpórát. Különös hangsúlyt fektetnek majd az egészséges nevelésre. „Programjainkban több – a hazai csatornákon eddig alig látható – rétegsport is helyet kap majd, mint a lovaglás, a golf vagy a vitorlázás” – tájékoztatott az alapító.

Mint Kornya László elmondta, az indulás időpontja egyelőre bizonytalan, jelenleg minden műsorszolgáltatóval tárgyalásban vannak, és az ORTT-engedélyek függvényében akár fél éven belül sugározhatják első adásukat.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott