Ugrás a tartalomra

Jelentős csatornákat érintő technikai változás a UPC Directnél

UPC Direct logoA UPC Direct, Magyarország vezető műholdas szolgáltatója technikai változtatásokkal optimalizálja műholdkapacitását, melynek keretében 11 jelentős tévécsatorna kerül át a BSS18-as transzponderről a BSS13-ra.

A UPC Directnél megkezdődött az érintett csatornák kettős (duális) sugárzása, amely lehetővé teszi a csatornák mindkét transzponderen történő egyidejű elérését. Ennek eredményeként a UPC Direct mediaboxok képesek lesznek automatikusan átállni és fogni az új jeleket. A változás tehát semmilyen egyéb tevékenységet nem igényel a mediabox berendezéssel rendelkező előfizetők részéről.

A saját vevőkészülékkel rendelkező ügyfeleknek mindazonáltal érdemes újrahangolást végezniük, hogy továbbra is élvezhessék a csatornák műsorkínálatát. A UPC Direct által biztosított hosszabb időkeret is az átállást segíti - az előfizetőknek április 24-ig van idejük beállítani készüléküket az új frekvenciára.

Április 24-től a következő csatornák kizárólag a Thor 6 műholdon, a BSS13-as transzponderen, a 11 958 MHz-es frekvencián foghatók, függőleges polarizációval, DVB-S formátumban és MPEG-2-es kódolással (SR 28000, FEC 7/8): M3 Anno, CNN, FOX, TV5 Monde, RTL2, RTL+, Sorozat+, Muzsika TV, MTV Music, Film+2 és Izaura TV.

Az újrahangolási időszak elteltével egy információs sáv jelenik majd meg a kettős sugárzásról április 24. és május 2. között, hogy minden ügyfél tudomást szerezhessen az átállásról.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott