Ugrás a tartalomra

Július 18-án elindul az M4, a közmédia új sportcsatornája

M4 Sport logoMagyarország kiemelkedő sportélettel és sporthagyományokkal rendelkezik, a magyar közönség a sportot kulturális értéknek tekinti. Az MTVA ezért kezdeményezte önálló, minden magyar állampolgár számára elérhető közszolgálati sportcsatorna létrehozását.

A közmédia eddig is piacvezető volt a sportműsorok sugárzásában mind a rádiós, mind a televíziós felületeken, legnézettebb műsorai (olimpia, világ- és Európa-bajnokságok, Forma-1, labdarúgás és kézilabda, úszás, vízilabda, kajak-kenu, vívás) köréből kerültek ki.

Az M4 Sport közszolgálati csatorna nem a kereskedelmi sportcsatornák versenytársa kíván lenni, kiemelt feladatának az 5 látvány- és a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek, továbbá nemzetközi sportesemények (olimpia, világ- és Európa-bajnokságok), jelentős magyar sportsikereink és sportolóink bemutatását, versenyeik, bajnokságaik közvetítését tekinti, ezen túlmenően a magyar sporttörténet feldolgozását és bemutatását, valamint az utánpótlás-események műsorra tűzését tervezi. 2015 nyártól az M4-en láthatók lesznek a Forma-1-es futamok és a Bajnokok Ligája kupasorozat mérkőzései, a döntőt pedig kizárólag a közmédia közvetíti majd, amiként az UEFA Szuper Kupát is, amelyen a Bajnokok Ligájának győztese az Európa Liga győztesével mérkőzik meg.

A csatorna hétköznaponként 16 órától, hétvégén pedig gyakorlatilag reggeltől estig élő műsorfolyammal jelentkezik. A nézők felvételről is láthatnak majd összecsapásokat, összefoglalókat, és a július 26-i Forma-1-es Magyar Nagydíj már az M4-en lesz látható.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott