Ugrás a tartalomra

Júniusban érnek véget a DVB-T hálózatok telepítési munkái

Antenna Hungária logoAz Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatok fejlesztését, melyet követően tovább bővül a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata. A TV Paprika programja már június 2-ától bekerül a MinDig TV Extra Családi csomagjába. Az Antenna Hungária fejlesztéssel kapcsolatos munkálatai kihatnak a digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós szolgáltatások elérhetőségére is. Összesen 31 digitális televíziós telephelyet illetően néhány órás technikai leállás várható június folyamán.

Az elmúlt hónapokban az ingyenes MinDig TV a C8 csatornával, míg a MinDig TV Extra kínálata az RTL II, Super TV2, M3 Anno és D1 TV csatornákkal bővült. Június 2-ától bekerül a TV Paprika a MinDig TV Extra Családi csomagjába, ezáltal a digitális földfelszíni televíziós vétellel már 35 televízióprogram lesz elérhető. Az Antenna Hungária folytatja a DVB-T hálózatok fejlesztését, a nyár folyamán ennek eredményeképpen tovább bővülhet a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata.

A fejlesztés keretében 2014. június 5-25. között az AH számos telephelyén telepítési munkákat végez, amely kihat a digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós szolgáltatások elérhetőségére is. A június végéig tartó utolsó fázis 8 nagy és közepes teljesítményű, valamint 23 kis teljesítményű telephelyet érint. Az állomások többségénél néhány órás teljes technikai leállással kell számolni. A telepítési munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, tehát elképzelhető a táblázatban megjelölt időpontot megelőző visszakapcsolás is.

Tokaj, Úzd és Nagykanizsa telephelyeken kismértékű teljesítménycsökkenéssel járó munkavégzésre is sor kerül, ami néhány, az adótoronytól távol fekvő település esetében okozhat vételromlást.

Az AH 2014. június 11. és 16. között hat telephelyén (Tokaj, Aggtelek, Kékes, Úzd, Nagykanizsa és Sopron) helikopteres antennacserét végez, melynek keretében sor került a torony tetején lévő korábbi antennarendszer leszerelésére és a több tonna súlyú, új antenna helikopteres beemelésére. Az AH a helikopteres antennacserék alatt is biztosítja a MinDig TV és MinDig TV Extra programok zavartalan vételét az érintett vételkörzetekben.

A telepítési munkákban érintett telephelyek és szolgáltatások, valamint a technikai leállások és teljesítménycsökkenések időpontjai a következők (katt a képre a nagyobb méretért):

 DVB-T D és E mux telepítési munkák 2014. június

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott