Ugrás a tartalomra

Kedvező az időjárás a hétvégi házak digitális átállításához

Digitális Átállás logoEz a hétvége lesz az utolsó, amikor a nyaralókban és a hétvégi házakban használt televíziókészülékeket is felkészíthetjük a digitális vételre. Jövő csütörtökön az ország egész területén megszűnik az analóg televíziós műsorszórás.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felmérései szerint az állandó lakóhelyeken használt készülékek mellett több tízezer olyan tévé lehet, amelyet hétvégi házakban, nyaralókban, présházakban vagy horgásztanyákon néznek. Ezeken a készülékeken jellemzően csak az ingyenesen fogható, analóg műsorszórással terjesztett három csatorna (M1, RTL Klub, TV2) műsora látható, hiszen a tulajdonosok a nyaralás vagy az egy-egy hétvége során használt ingatlanokba nem szereznek be kábeltelevíziós vagy műholdas előfizetést.

2013. október 31-én, csütörtökön zárul a digitális átállás második üteme, mely az ország északkeleti és délnyugati megyéit érinti. A mostani tehát az utolsó hétvége, amikor a nyaralóingatlanokban, hétvégi házakban lévő készülékeket is alkalmassá tehetjük a digitális vételre.

A nyaralók mellett természetesen ugyanígy számba kell venni az otthonokban használt valamennyi készüléket is: gyakori, hogy a nappaliban használt tévé mellett az emeleten, a konyhában, esetleg a garázsban még analóg módon fogják az adást. Az átállást minden készülék esetében meg kell oldani.

A tévékészülékeket továbbra is megtarthatjuk; elég, ha a tévéhez egy set-top-boxot és egy antennát kapcsolunk. Ezekkel a digitális vételi eszközökkel az eddigi három helyett hét csatornát nézhetünk jobb kép- és hangminőségben, valamint továbbra sem kell előfizetési szerződést kötnünk, hiszen a hét csatorna adását ingyen foghatjuk. Aki ennél több csatornát szeretne nézni a nyaralás alatt is, az választhat az elérhető előfizetési csomagok közül.

Az átállással sem otthon, sem a hétvégi ingatlanokban nem kell várni október 31-ig, hiszen a digitális földi adások más most is kiváló minőségben foghatók.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott