Ugrás a tartalomra

Kerékpár versenyek az Eurosporton és a Max kínálatában

A Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe ma meghosszabbította a világ legnagyobb kerékpárversenyeinek közvetítési jogait legalább 2031-ig. Ez a lépés megerősíti az Eurosport és a Max pozícióját a kerékpársport otthonaként, és garantálja a széles körű hozzáférést nézők millióinak Európa-szerte.

 

Az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU) kötött új megállapodás 2026-tól a férfi és női Tour de France, és a férfi és női La Vuelta a España versenyeket tartalmazza, és garantálja, hogy a WBD és az Eurosport csatornáin és platformjain Európa-szerte minden nagy körverseny látható lesz.

 

Az európai közvetítési jog-csomag a férfi és női klasszikusok számos versenyét is tartalmazza, többek között a Paris-Roubaix, a Liège-Bastogne-Liège, a La Flèche Wallonnne egynaposokat, valamint a Párizs-Nizza, a Critérium du Dauphiné és a Katalán körversenyeket.

 

A WBD az Eurosport csatornáin élő közvetítést kínál minden egyes versenyről, a Max-előfizetők számára pedig Európa-szerte folyamatos streaminget biztosít. A versenyek közvetítései továbbra is 20 nyelven, köztük a megszokott magyar kommentátorokkal is elérhetőek lesznek, a mezőny sztárjai pedig a helyszínen, illetve az Eurosport helyi stúdiójának elemzőműsoraiban osztják meg tapasztalataikat és szakértelmüket a versenyeken.

 

Trojan Paillot, a WBD Sports Europe sportjogok beszerzéséért és továbbértékesítéséért felelős alelnöke:
„Sok éven át mi voltunk a kerékpársport őrzője, és minden erőnkkel azon voltunk, hogy a szurkolók a lehető legtöbb időt tölthessék kedvenc sportjuk versenyeinek megtekintésével. A kerékpársport iránti elkötelezettségünknek köszönhetően olyan portfóliót tudtunk létrehozni, amely a legszélesebb körű a sportban, és amely tartalmazza az összes férfi és női Grand Tourt, most pedig örömmel jelentjük be, hogy meghosszabbítjuk együttműködésünket partnereinkkel, az ASO-val és az EBU-val, hogy immáron az ötödik évtizedbe lépve közvetíthessük a világ legnagyszerűbb versenyeit, köztük a Tour de France-t is.”

 

Scott Young, a WBD Sports Europe produkciókért, tartalmakért és üzleti műveletekért felelős alelnöke:
„A Kerékpársport Otthonaként betöltött szerepünk lehetővé tette, hogy a kerékpársport szakértőinek szenvedélyes csapatát állítsuk össze, hogy folyamatosan fejlesszük közvetítéseinket, és hogy a létező legszélesebb közönségnek adhassuk át a sportág történéseit. 2018-ban mi lettünk az első olyan közvetítőtársaság Európában, amely a háromhetes körversenyek összes elérhető adáspercét műsorára tűzte, egyedi innovációkat és stúdiós elemzőeszközöket fejlesztünk ki annak érdekében, hogy jobban megmagyarázzuk a történéseket, így folyamatosan úttörői vagyunk a kerékpáros közvetítéseknek. Mai bejelentésünk a közvetítési jogok meghosszabbításáról azt jelenti, hogy a jövőben is minőségi, magával ragadó tartalmakat tudunk előállítani, melyek összekötik a szurkolókat kedvenc versenyeikkel és versenyzőikkel az előttünk álló években is.”

 

WBD és az Eurosport a Kerékpársport Otthona, amely egy olyan egész szezonon át tartó országúti kerékpáros közvetítési portfólióval rendelkezik, amely évente több, mint 300 versenynapból áll, benne az összes Grand Tourral, a női World Tour versenyek mindegyikével, minden nagyobb egynapos klasszikussal, és az UCI országúti kerékpáros világbajnokságával. Cégünk elkötelezett a kerékpársport egyéb szakágai mellett is, így több pályakerékpáros, cyclo-cross, BMX- és mountain bike közvetítést sugárzunk, mint bármelyik más televíziós csatorna, ezeknek a közvetítéseknek részei a felsorolt szakágak UCI világbajnokságai és olimpiai versenyei, emellett pedig szervezőként és promóterként veszünk részt az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája és az UCI Mountain Bike Világsorozat versenyeiben.

 

A cég büszke kerékpáros örökségére, amelynek köszönhetően minden platformon elmeséljük a sport történeteit, köztük a Eurosport Cycling, az Eurosport Magyarország és az ES Bringa Youtube-csatornákon látható ingyenes tartalmakkal; az eurosport.com és az eurosport.hu honlapokon helyi kerékpáros hírekkel, cikkekkel és videós összefoglalókkal a televíziós közvetítések és a WBD minden igényt kielégítő Max streaming szolgáltatásán elérhető közvetítések mellett.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott