Ugrás a tartalomra

Kínál-e még műholdas tévét a BTel?

BTel logoZajlik az élet a BTel háza táján, de ennek ellenére hosszas kutakodást követően sem tudtuk kideríteni, kínál-e még műholdas tévé szolgáltatást a társaság.

Egy hónapja még arról szóltak a hírek, hogy a BTel egyik meghatározó svájci szakmai befektetője felmondta a stratégiai együttműködést, és eladja a cégben meglévő részvényeit. A döntést a gazdálkodási problémák, "az értékteremtő képesség korlátai", valamint az új üzleti megoldások iránti elkötelezettség hiányával indokolták.

Rá két hétre az előzmények tekintetében meglepő tényekkel szembesülhettünk, mely szerint március 10-i hatállyal a BTel részvényeit átsorolták a BÉT prémium kategóriájába a standard kategóriából.

A jövő hétfő (2014.03.24.) is tartogat meglepetést, hiszen ezen napi hatállyal a BTel bekerül a BUX index kosarába. A közepes és kis kapitalizációjú részvények indexe, a BUMIX összetétele szintén változik, ebbe is bekerül új papírként a BTel.

A fentiek szerint jól alakul a cég jövője, csak éppen arra nincs válasz, mi a helyzet a műholdas tévé kínálatukkal. A hivatalos weboldalukon már jó ideje nem rendelhető, de ÁSZF szerint még létezik (mely eléggé elavultnak tűnik, hiszen 2013. október végén lépett életbe, ma már nem létező csatornák is találhatók benne), bár abban még a haldokló Hello HD Kft szerepel alapszolgáltatóként, a valóságban már az M70 Group Kft az üzemeltető, mely március 20-án indította új, AustriaSat márkanevű szolgáltatását. Egyedül annyi bizonyos, hogy a Magyar Telekom hátterű IPTV szolgáltatásuk "él", és rendelhető.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott