Ugrás a tartalomra

Kódolatlanul elérhető ismeretterjesztő csatornával folytatódnak a kódolatlan hetek a MinDig TV kínálatában

November utolsó két hetében a népszerű ismeretterjesztő csatorna, a Spektrum kódolatlanul érhető el a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában. November 19. és december 2. között a MinDig TV nézői díjmentesen nézhetik a csatorna színes műsorkínálatát.

 

A kiemelt időszakban november 22-én láthatják a nézők a csatorna saját gyártású műsorát a Volt egyszer egy Vadkelet - Emir Kusturicával című 5 részből álló sorozatát, amely minden csütörtökön 22- órakor jelentkezik. A sorozat arra vállalkozik, hogy a közép-kelet-európai országokban a rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyait hozza felszínre. Hirtelen betört a térségbe a nyugat; a tűrt, esetleg tiltott gondolatok szabaddá váltak és mindenki ízlelgetni kezdte a vadkapitalizmust. A sorozat bemutatja kinek hogyan jött a gazdagság,  valamint a gasztroélet, a divat, az árnyékból előbújó ezotéria és a pornó-biznisz vadhajtásait, amelyek jellegzetesen ebben a régióban bukkantak elő és mind a mai napig éreztetik hatásukat.

 

A világháborúkkal és a háborúk utáni időszakkal több műsor is foglalkozik. Ilyen például a Berlin, Berlin, ami Berlin városképének és életének változását mutatja be. A Törékeny béke című sorozat a két világháború közötti időszak eseményeit boncolgatja, azt hogy az első világégést miért követte csupán csak 20 éves békeidőszak?

 

A tudományok és az űrkutatás világába kalauzolnak az Asztronauták, A kvantumfizika titokzatos világa, és A kód című műsorok.

 

Szintén aktuális témákat feszeget Barack Obama volt amerikai elnök és David Attenborough a kimagasló munkájáért többszörösen kitüntetett természetfilmes beszélgetése. Ebben a lenyűgöző filmben egy rendkívüli találkozásnak lehetünk szemtanúi, amely során a nyugati világ vezetője és a természetfilmes a klímaváltozásról, annak a környezetünkre gyakorolt hatásáról, és a bolygónkat fenyegető többi kritikus kérdésről beszélget. Az Attenborough és Obama című film november 30-én este kerül képernyőre.

 

A Kémek a vadonban című szórakoztató sorozatban a legújabb generációs rejtett kamerák világítanak rá, hogy mennyire hasonlóan viselkednek az állatok és mi emberek. Minden epizód az élet egy-egy számunkra is ismerős oldalára fókuszál: szeretet, intelligencia, barátság, huncutság.

 

A Gyárlátogatás című műsor hatalmas gyárakba kalauzolja a nézőt, hogy bemutassák, hogyan készül például a kerékpár, a burgonyaszirom vagy akár az edzőcipőnk.

 

A Szökések az Alcatrazból című sorozat a hírhedt börtönből történő szökési kísérleteket mutatja be.

 

Amerika egyik leghíresebb mesterszakácsa tőle szokatlan módon a kokain nyomába ered; Gordon Ramsay a kokain nyomában. A sztárséf a kétrészes filmben elutazik Dél- és Közép-Amerikába, hogy felkutassa a kábítószer forrását, és megtudja, hogyan jut el a kokain Európába. Annak is utánajár, hogy az Egyesült Királyság milyen eszközökkel igyekszik megfékezni a drogok terjedését az utcákon.

 

A csatorna a 35. programhelyen és a B multiplexen érhető el. További, a vétellel kapcsolatos információ a MinDig TV weboldalán található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott