Ugrás a tartalomra

Költözik az AXN disztribúció

AXN Black és White logo2013. november 1-től új műholdas pozícióból lesz elérhető a hazánkban terjesztett, SD felbontású AXN csatornák disztribúciója.

2013. november 1-től az Eutelsat 16A műholdról a Thor 6-ra költözik az AXN, valamint az október 1-jén induló AXN White és AXN Black csatornák műholdas elosztása. A párhuzamos sugárzás már október közepén megkezdődik, két hetet biztosítanak a műsorszolgáltatóknak az átállásra.

Az új pozícióban lévő frekvenciát jelenleg a UPC érdekeltségű ESS (Eastern Space Systems) használja, mely vélhetően a csatornák új disztribútora lesz. Erre utal többek közt, hogy a jelenlegi  PowerVu kódolásról a csatornák Conax-ra váltanak. A frekvencia vételi paraméterei várhatóan a következők szerint módosulnak majd: 12092H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S

A pozíció- és kódolásváltás lehetővé teszi, hogy a UPC Direct szolgáltatás üzemeltetője a fent nevezett időpontot követően saját kapacitást szabadítson fel, és simulcrypt keretében kínálja előfizetőinek az AXN csatornákat.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott