Ugrás a tartalomra

Közel 70 millió forint rezsitámogatás közösségi tévéknek, rádióknak

NMHH Médiatanács logoMűködési és üzemeltetési költségeik csökkentésére használhatja fel a kapott 67,8 millió támogatást az a 14 közösségi rádió és televízió, amely nyertessé vált az NMHH Médiatanácsának rezsipályázatán a legutóbbi fordulóban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 67,8 millió forint támogatást ítélt meg 14 közösségi rádiónak és televíziónak a 2016-os rezsiköltség-támogatási pályázat harmadik fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A közösségi rádiók közül sikerrel pályázott a budapesti Klasszik Rádió 92,1 és debreceni FM90 Campus Rádió; a kisközösségi rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a gyomaendrődi Rádió Sun, a Rádió Szarvas és a gyöngyösi MaxiRádió. A közösségi televíziók közül nyertessé vált a fővárosi City TV, a Zugló Televízió, az esztergomi Körzeti Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, a Városi Televízió Kistelek, a borsodi Irány TV, a kaposvári Somogy TV és a Balmazújváros Televízió.

A Médiatanács 2011 óta a közösségi médiaszolgáltatók rezsiköltségeihez mintegy 500 alkalommal közel 2,5 milliárd forinttal járult hozzá a médiapiac sokszínűségének fennmaradása érdekében, hiszen a mecenatúrapályázatok nélkül ezeknek a kis médiaszolgáltatóknak a helyzete könnyen ellehetetlenülne.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott