Ugrás a tartalomra

Közeleg az M7 Group - UPC DTH ügylet lezárása

Még 2018. december 21-én jelentették be, hogy az M7 Group felvásárolja a UPC DTH-t, ezidáig nagy csend volt az ügyben, de március 8-án megérkeztek az összefonódási bejelentések az érintett országok versenyfelügyeleti hatóságaihoz.

 

A Liberty Global tulajdonában álló UPC DTH jelenleg összesen mintegy 800.000 ügyfelet szolgál ki Magyarországon UPC Direct, Csehországban és Szlovákiában freeSAT, Romániában pedig FocusSat márkanév alatt. Az M7 Group jelenleg nem nyújt televíziós szolgáltatást hazánkban és Romániában, a cseh és a szlovák piacon a Skylink platformot üzemelteti.

 

A GVH-hoz 2019. március 8-án benyújtott összefonódás-bejelentés az M7 Group S.A. és a UPC DTH S.á.r.l. részéről:

 

Az Astorg Partners SAS által kezelt FPCI Astorg V magántőke-alap a portfóliójába tartozó M7 Group SA ("M7") társaságon keresztül megszerzi a UPC DTH S.à.r.l. ("UPC DTH") és közvetetten a FOCUS Sat Romania S.A. ("FSR") részvényeinek 100%-át, és így egyedüli irányítást szerez felettük (a továbbiakban: "Tranzakció"). Az Astorg Partner SAS egy Franciaországban bejegyzett magántőke-alapkezelő, amelynek végső irányítója a Luxemburgban bejegyzett Astorg Group Sàrl.

 

A Luxemburgban letelepedett M7 műholdas és IP-alapú TV-szolgáltatási platformokat üzemeltet, és Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Németországban végez tevékenységet. Az M7 Group S.A. szélessávú internetszolgáltatást és telefonszolgáltatást is nyújt a hollandiai és belgiumi előfizetőinek. Az M7 Platform Services műsorszolgáltatók részére nyújt a teljes folyamatra vonatkozó műsorszórási megoldásokat Direct-to-Home, kábeles és IPTV adásokhoz.

 

A UPC Direct-to-Home a Liberty Global csoport kizárólagos tulajdonában álló leányvállalat amelynek tevékenysége televíziós adások műholdon keresztül történő eljuttatása közép-európai fogyasztók számára. A UPC DTH Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában szolgáltat az előfizetőknek. Magyarországon a UPC DTH a „UPC Direct” márkanéven ismert. A UPC DTH a tulajdonosa Romániában bejegyzett FSR részvénytársaság részvényei 100%-ának. Az FSR különböző műholdastelevízió-csomagokat kínál előfizetéses (pay-TV) és szabadon fogható (FTA) televízió-csatornák széles választékával.

 

Az M7 és UPC DTH is előfizetői TV-szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók részére, de közülük csak a UPC DTH van jelen Magyarországon, ezért nincs a magyarországi piac szempontjából releváns horizontális átfedés. A felek szerint nincs a magyarországi piacot érintő vertikális vagy portfólió-hatás sem.

Kapcsolódó híranyag(ok)
Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott