Ugrás a tartalomra

Közösségi tévéket és rádiókat támogatott a Médiatanács

NMHH Médiatanács logoÖsszesen 34 millió forint támogatást nyújt közösségi rádiók és tévék műszaki fejlesztésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - a szerdai döntésről Kollarik Tamás, a testület tagja tájékoztatta az MTI-t.

A Magyar Média Mecenatúra program koordinátora közölte, az első fordulóban tíz médium részesül támogatásban, kilenc televízió és egy rádió.

A közösségi médiaszolgáltatók folyamatos működést lehetővé tévő és műszaki fejlesztését célzó támogatás kerete az idén 110 millió forint. A kiírással a tanács célja az, hogy biztosítsa a szolgáltatók folyamatos, színvonalas működését, illetve támogassa az ehhez szükséges stúdiótechnikai háttér kialakítását - tette hozzá Kollarik Tamás.

A forduló után fennmaradó keretre, 76 millió forintra várják a további pályázatokat. A beadási határnap minden hónap második csütörtöke.

A médiatanács tagja hangsúlyozta, a Magyar Média Mecenatúra hárommilliárd forintos programja átgondolt, egységes elvek mentén hangolja össze azokat a támogatási forrásokat, amelyeket a médiumok igénybe vehetnek, hogy színvonalas, közérdeklődésre számot tartó műsorokat készíthessenek, és a nézők sokszínű, tartalmas kínálatból választhassanak.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott