Ugrás a tartalomra

Lekapcsolhatja a CryptoWorks kódolást a UPC Direct

UPC Direct logoBár az előfizetők még nem érintettek, de a háttérben már zajlanak az előkészületek a CryptoWorks kódolási rendszer lekapcsolására a UPC DTH műholdas szolgáltatásainak esetében.

Az idei év elején a UPC DTH lecseréli a kábeles fejállomásokon a 2012. év vége óta támogatást már nem élvező CryptoWorks kódkártyákat, melyek az általuk elosztott médiaszolgáltatások vételét biztosították. A fejállomási vételhez ezt követően már csak Irdeto rendszerű kódkártyák lesznek használhatók. A műszaki próbák már lezajlottak, például az Echo TV esetében az általuk korábban biztosított vevőberendezések és CA modulok a jövőben az új kódolási rendszerben, az új kártyákkal is zavartalanul használhatóak lesznek. A kártyacserékhez szükséges felmérést a Chello CE is elvégezte már.

Az előfizetők számára már egy ideje nem ad ki CryptoWorks kódkártyát a UPC Direct, helyette úgynevezett ICE kártyákat biztosítanak, de a már régebb óta kint lévő állomány még nagy százalékban a régi kódrendszert használja, a tényleges lekapcsolás előtt ezek cseréje is szükséges lesz. Bár a pontos dátum még nem ismert, de nagy valószínűséggel az idei év folyamán a UPC Direct és a freeSAT szolgáltatások esetében lekapcsolásra kerül a CryptoWorks kódolás.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott