Ugrás a tartalomra

Lokális lesz a hamarosan érkező AMC csatorna

AMC logoA cseh médiahatóság felügyelete alatt működő, kizárólag hazánknak szánt csatorna lesz a 2014. november 5-én az MGM-et váltó AMC.

Biztosra mehetett az AMC Networks International Central Europe, mivel már hónapokkal ezelőtt beharangozta, hogy az MGM csatornát az AMC váltja, viszont az sugárzási engedélyt csak október 21-én kapta meg rá a felügyeletet ellátó cseh médiahatóságtól (a kérelmet szeptember 18-án nyújtották be), AMC Channel Hungary néven. A műsorkínálat, az első hónapot áttekintve, nem sokat változik az MGM-hez képest, amerikai, leginkább klasszikusnak mondható filmek, újdonságként két sorozat érkezik. A sugárzási engedély Magyarország területére vonatkozik, napi 24 órás műsorrendben, és 12 évre szól.

A teljes lokalizáció kapcsán felmerül annak a lehetősége, hogy a csatorna, az MGM-mel ellentétben, nem lesz reklámmentes.

A terjesztés tekintetében mindenképpen említést érdemel, hogy az AMC új csatornaként megjelenik a Telekom műholdas kínálatában, a Film Mánia kárára (mely kikerül onnan), illetve a nevezett szolgáltató kábel- és IPTV hálózatain is főcsomagos lesz, ezen platformokon a Film Mánia csak minicsomagban lesz elérhető a továbbiakban.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott