Ugrás a tartalomra

Már a Nyugat-Dunántúlon is elérhető a havidíj nélküli digitális TV

MinDig TV logoÜnnepélyes ceremónia keretében elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Zalaegerszeg vételkörzetében. Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere, valamint Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást a régióban. Az Antenna Hungária 2009 decemberében összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, ezáltal az előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatás már minden megyében elérhetővé válik.

2009. december 10-én Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere, valamint Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója ünnepélyes ceremónia keretében gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Zalaegerszeg vételkörzetében. A médiaeseményt szakmai workshop követte, a műsorszóró, eszközforgalmazó, antennaszerelő cégek képviselőinek részvételével.

Az Antenna Hungária 2009 decemberében összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 88 százalékra emelkedik. Nyugat-Dunántúlon a tavaly elindított kabhegyi adóhoz idén Vasvár-Hegyhátsál és Nagykanizsa-Újudvar telephelyek csatlakoznak, biztosítva a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását.

„A digitális földfelszíni televízió az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most és az analóg hálózat lekapcsolását követően is. A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás elérhető a régió legnagyobb városaiban és Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyék aprófalvaiban egyaránt, ezáltal minden állampolgárt elsőrendűként kezelve” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek eladása az előző hónaphoz képest 63 százalékkal emelkedett októberben. Ezzel párhuzamosan ugyanebben a hónapban ezen készülékek átlagára tovább csökkent, karácsonyra kiváló ajándékozási lehetőséget biztosítva mindenkinek. Október végéig már 86 000 darab DVB-T-képes eszköz került értékesítésre, ezáltal a magyar háztartások 2,3 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel. A földfelszíni platformot használó háztartásokkal összehasonlítva fenti arány még kedvezőbb, 10,2 százalék.

Folyamatosan növekszik a MinDig TV matricás készülékek választéka, immár 8 féle dekóder és 21 integrált televíziókészülék típus található a kínálatban. Egyre több boltban és üzlethálózatban kapható MinDig TV matricás készülék, jelenleg országszerte 520 üzletben vásárolhatunk ilyen vevőeszközt.

A szolgáltatás országossá bővülésének, valamint a növekvő eszközértékesítés következtében olcsó dekóderek és integrált televíziókészülékek kerülnek a boltokba országszerte. Így gyakorlatilag minden magyar háztartásba megérkezhet a Digitális Karácsony.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott