Ugrás a tartalomra

m3D teszt a MinDig TV hálózatán

MinDig TV logoA mai napon, 2012. június 18-án, megkezdődött "a teszt tesztje”, azaz elindult az m3D egy hetes ipari tesztadása (animált monoszkóp) a MinDig TV hálózatán.

Az m3D csatorna szabadon lesz fogható, nem szükséges hozzá semmilyen kódkártya. A sugárzást az OMK-ról (Széchenyi-hegyi adótorony) valósítják meg, így aki alapvetően innen veszi a földfelszíni digitális platform jeleit, jó eséllyel az m3D csatornát is elérheti majd (UHF 43 csatorna). Bár papíron az adás csak Budapest és térségében fogható, de a gyakorlatba az alacsony ERP ellenére Budapesttől távolabbról (pl. Székesfehérvár) is kiváló minőségű vételről számoltak be. A tesztcsatorna szerkesztett műsora egy hét múlva, 2012. június 25-én indul, és az Olimpia végéig, augusztus 12-ig tart.

Az egy hetes ipari teszt kiváló lehetőséget ad arra, hogy a 3D vevőberendezéssel rendelkezők meggyőződhesenek arról, vételi helyükön elérhető lesz-e a csatorna, illetve szükség esetén finomhangolhasák antennáikat.

A kábelszolgáltatók közül eddig a UPC jelentette be hivatalosan, hogy elérhető lesz kínálatukban az m3D csatorna, a HD csomagban. A nagyobb szolgáltatók közül még a T-Home bejelentése várat magára, valamint remélhetőleg több kisebb szolgáltatónál is megjelenik majd a csatorna.

Bár rendkívül kevés egyéni előfizetőt érint, de a mai napon az m3D műholdas tesztje is megkezdődött, Conax kódolással. Ez alapvetően az országos kábeles elosztás célját szolgálja, de többek közt lehetővé teszi a keleti 9 fokról elérhető műholdas szolgáltatóknak, hogy július 2-tól kínálatukban is elérhető legyen az m3D.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott